Versenyzés közben vesztette életét két atléta a triatlon-világbajnokságon

2024.10.18. 15:01
Szívinfarktus következtében halt meg két sportoló a 2024-es triatlon-világbajnokságon. A helyi hírek szerint a két haláleset csupán pár percen belül következett be.

Sajnálatos módon nem csak a sporteredmények miatt releváns az andalúziai Torremolinosban megrendezett 2024-es triatlon-világbajnokság. Közleményben jelentette be ugyanis a Nemzetközi Triatlon Szövetség (WA), hogy két versenyző – egy 57 éves brit és egy 75 éves mexikói férfi – szívinfarktus következtében halt meg a torna tegnapi napján.

Nagy szomorúsággal tudatjuk, hogy elhunyt egy mexikói és egy brit versenyző a Torremolinos–Andalúzia AG Sprint-távú triatlon-világbajnokságon. Őszinte részvétünket fejezzük ki családjuknak, barátaiknak, nemzeti szövetségeiknek és az egész triatlonvilágnak. A World Triathlon, a spanyol szövetség és a helyi szervezőbizottság is kapcsolatban áll a sportolók családjával, hogy minden szükséges támogatást megadjon ebben a nehéz és szomorú időszakban

– áll a közleményben. 

A német Bild az egyik helyi lapra hivatkozva állítja, hogy a két haláleset között csupán pár perc telt el, szemtanúk szerint pedig a kijelölt orvosi mentőcsapat kezelése sem volt megfelelő, ami akár perdöntő szerepet is játszhatott a sportolók halálában. Mindkét atléta saját korcsoportjának versenyszámában vett éppen részt, amikor hirtelen leállt a szívük. 

A szervezők úgy döntöttek, folytatják a versenyt. 

Ami a magyar érdekeltséget illeti, a hatodik helyen végzett Mocsári Bence a PTS5-ös kategória pénteki versenyén. A paralimpiai ötödik sportoló 1:02.32 óra alatt teljesítette a 750 méter úszásból, 19 kilométer kerékpározásból és zárásként öt kilométer futásból álló távot.

(Ajánlókép: Pablo Blazquez Dominguez, Getty Images)