Olivér
4 °C
8 °C

Deutsch Tamás: A pályázatot a lehető leghamarabb vissza kell vonni

2017.02.21. 12:19 Módosítva: 2017-02-22 08:30:56

Deutsch Tamás egy Facebook-bejegyzésben elparentálta a 2024-es budapesti pályázatot, egyben fröcsögött egy jót a Momentumról, ami szerinte szétverte a jóakaratú emberek közös ügyét.

A Fidesz politikus szerint egyértelmű, hogy mit kell tenni:

A kialakult helyzetben az olimpiai pályázat továbbvitele értelmetlen.

A pályázatot a lehető leghamarabb vissza kell vonni. Ez az egyetlen felelős döntés.

A Fidesz online megmondóembere, aki számtalan funkcióinak egyikeként a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke is, kevéssé árnyalt, ám annál határozottabb állásfoglalásban siratta el a pályázatot, és ítélte el annak elveszejtőit. A drámai erejű szöveg hangvétele hol a My Little Pony naiv ártatlanságát idézi – a budapesti pályázat jellemzése –, hol egy Jókai-regény legsötétebb intrikáit (momentumosok).

Az aláírásgyűjtők fő bűne természetesen az, hogy politikai kérdést csináltak az olimpiából, ami különösen őszinte kijelentés egy politikus szájából, egy olyan megnyilvánulásban, amiben épp politikai célokra használja az olimpia ügyét.

Az már szóra sem érdemes, hogy a szöveg alapján a Momentum és a hozzájuk csapódó ellenzéki pártok egyes-egyedül verték szét a nagy közös álmot, az a 266 ezer ember, aki aláírta az ívet, mintha nem is létezne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?