Koko: Életem legjobb formájában vagyok

2001.06.11. 15:39
Kovács István első címvédő meccsére készül Julio Pablo Chacón ellen június 16-án. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót, melyen az est két főszereplője és jó néhány "mellékszereplője" vett részt. A tájékoztatón mindkét fél ragyogó formáról és biztos győzelemről beszélt. Ugyancsak a Kisstadion lesz a helyszíne az Artur Grigorijan- Aldo Sosa címmeccsnek is. Erdei Zsoltra pedig egy ukrán ellenfél vár. Mint edzője elmondta, már csak idő kérdése, és Erdei is hamarosan címért fog bokszolni.
Julio Pablo
A sajtótájékoztatót Dámosy Zsolt rendhagyó bocsánatkéréssel kezdte. Koko menedzsere a vendégektől, elsősorban Julio Pablo Chacóntól kért bocsánatot, mivel az elmúlt hetekben folyamatosan Juannak szólították. Az argentin delegáció csak mosolygott az eseten.

Chacón: Csak egy győztes lehet, és az én leszek!

Ezután az est résztvevői kaptak szót, hogy formájukról, felkészülésükről beszéljenek. Chacón elmondta, hogy hisz magában, és biztos a győzelmében. Nagy menetelésen van túl, jó formában érzi magát, és biztos a győzelmében. Mint mondta: nagy versenyt vár, nagy technikai csatával. Két ragyogó ökölvívó találkozik, de sajnos csak egy győztes lehet. Az pedig én leszek.

Koko: Megőrzöm a címem

Kovács István
Kovács István mondandóját azzal kezdte, hogy elég lenne egy ismétlés gombot megnyomni, ő is szinte ugyanazt mondaná, mint vetélytársa. Egy nagyon jól sikerült felkészülésen van túl, és élete legjobb formájában érzi magát. Az elmúlt hat mérkőzéséből ötöt kiütéssel nyerő olimpiai bajnokunk elmondta, hogy most nem a K. O.-ra törekszik, így akár 12 menetes is lehet a mérkőzés. Abban pedig, hogy ki győz, nem lehet vita. Nem engedi, hogy az övet elvigyék Budapestről.

Rios: Véget vetek Grigorijan királyságának

Aldo Rios "King Arturral", azaz Artur Grigorijannal száll ringbe, ugyancsak a WBO címmérkőzésén, csak könnyűsúlyban. A szintén argentin Rios úgy érzi, felkészült, kemény munkát végzett. Tiszteli Grigorijan eredményeit, ám szombaton véget vet a királyságának, és legyőzi őt.

Grigorijan: Ijesztő szavak, de nem ijedek meg

Ijesztő szavak ezek, de ezeket már 14-szer hallottam, így nem ijedek meg. Az egész csapat segített a felkészülésben, így győzelmem csapatmunka eredménye lesz - mondta Grigorijan. Mert biztos a győzelmében az universumos öklöző. Örülök, hogy ismét Budapesten védhetem meg a címem - immár 15-ször - és külön öröm számomra, hogy ezúttal nem egy magyar srácot kell megvernem érte.

Erdei: Soha nem voltam ilyen erőben

Erdei Zsolt
Erdei Zsolt hétfő délelőtt tudta csak meg, hogy nem az előre beígért algériai, hanem egy ukrán öklöző vár rá szombat este. Madár elmondta, számára mindegy, ki ellen kell öklözni, mert ő nem egy ellenfél ellen készült, hanem egy átlagos, kőkemény felkészülésen van túl. Amikor hét hete kiérkezett Hamburgba, szörnyű erőállapotban volt, de Sdunek mesternek köszönhetően mára soha nem látott erőbe került. Így bárki az ellenfele, biztos a győzelmében.

Sdunek: Látványos meccsekre van kilátás

Az Universum főedzője úgy fogalmazott, hogy sok szó nem kell, tanítványai mind a maximumot hozták a felkészülés során, és valamennyijükben feltétel nélkül bízik. Az ellenfelek elszántnak tűnnek, de ismerik őket. Így szép, látványos meccsekre van kilátás. Hozzátette még, hogy edzésmunkája és fejlődése alapján Erdei Zsolt hamarosan a profi Eb-, majd nemsokára a vb-címért fog mérkőzni.

Az argentin edzők magabiztosnak tűntek. Tisztelik mind Kovács, mind Grigorijan eredményeit, de ők győzni jöttek Budapestre. Örülnek neki, hogy a '90-es évek bajnokát, és a könnyűsúly uralkodóját egyszerre taszíthatják le a trónról. Dámosy Zsolt zárszóként még hozzátette, hogy Kokónak egy teljesen új bevonuló indulója lesz szombatra, és hogy a Kisstadionban várhatóan telt ház lesz, 13-14 ezer ember fog szurkolni.