Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Lewis és Tyson egy időben, egy helyen, de nem egymás ellen

2003.04.02. 13:52
Lennox Lewis és Mike Tyson ugyanazon a napon, ugyanabban a ringben lép fel júniusban. Azonban a Buffalóban rendezendő gálán mégsem egymás ellen mérik össze erejüket a nagyágyúk.
A nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok Lennox Lewis és a legendás Mike Tyson előreláthatólag azonos napon és ugyanabban a ringben vívja következő mérkőzését, mégis biztos, hogy nem egymás ellen küzdenek majd. A gálát június 21-én Buffalóban rendeznék, ám a két öklöző ellenfele egyelőre nem ismert.

Lewis és Tyson tavaly júniusban mérte össze erejét egymással és akkor a brit óriás a nyolcadik menetben kiütötte rovott múltú riválisát. A nagy érdeklődéssel várt visszavágóra azonban még várni kell, miután az amerikai fenegyerek a Clifford Etienne elleni február 22-i "49 mp-es" győzelme után kijelentette: további két felhozó meccsre van szüksége a nagy csata előtt.

A mérkőzésszervezők ezért döntöttek úgy, hogy ha már egymás ellen nem is, legalább egyazon gála keretében látható legyen napjaink talán két leghíresebb öklözője.

A Buffalo Bills amerikaifutball csapat stadionjába tervezett eseményen Lewis Vitalij Klicskóval, Kirk Johnsonnal vagy a helyi Joe Mesivel mérkőzhet, míg Tyson rengeteg ellenfél közül válogathat. Érdekesség, hogy a WBC-bajnok szigetországi bunyós a Tyson elleni meccse óta nem lépett szorítóba.