Vlagyimir Klicskó villámgyőzelemmel tért vissza

2003.08.31. 15:59
Vlagyimir Klicskó 97 másodperc alatt kiütötte az argentin Fabio Eduardo Molit a müncheni ökölvívó gálán. Az ukránnak ez volt az első mérkőzése a március 8-án elszenvedett megalázó veresége óta. Akkor a dél-afrikai Corrie Sanders többször is a padlóra küldte, mielőtt kiütötte volna.
Mindössze 97 másodpercre volt szüksége Vlagyimir Klicskónak, hogy kiütéses győzelmet arasson az argentin Fabio Eduardo Moli ellen a müncheni ökölvívó-gála nehézsúlyú összecsapásán. A 11 500 néző ezt követően érthetően kifütyülte az élete első nem dél-amerikai találkozóján kötelek közé lépő vesztest.

Az ukrán óriásnak ez volt a 41. - 38. K.O. - sikere a profi táborában, s emellett van még két veresége. A mostani könnyű diadallal megnyílt a lehetőség, hogy visszavágjon a dél-afrikai Corrie Sandersnek a március 8-án elszenvedett fájó kudarcért.

Mint ismert, akkor a nem egészen két menet alatt - egész pontosan 207 másodperc alatt - többször is padlót fogott az ukrán öklöző és ezzel elveszítette a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki címét. A vereség azért is volt fájó az Universum bokszolójának, mert előzőleg többször is lekicsinylően nyilatkozott riválisáról.

Most azonban nem esett ilyen hibába. Moli hiába volt a mérlegelés során hét és fél kilóval nehezebb, hiába próbálkozott néhány erőtlen ütéssel a találkozó elején, már az első menet 97. másodpercében egy jól sikerült balhorognak köszönhetően padlón volt és fel sem tudott állni onnan.

Klicsko a meccs után bizakodásának adott hangot, miszerint még ebben az évben visszatudja szerezni világbajnoki övét Sanderstől. Moli ezt megelőzően 29-szer diadalmaskodott - 17-szer K.O.-val -, s most már három vereség csúfítja mérlegét.