Árpád
-2 °C
3 °C

De La Hoya győzelméért perre megy

2003.09.15. 13:37
Várhatóan a bíróságon támadja meg a honfitárs Shane Mosley ellen elveszített mérkőzését Oscar De La Hoya, a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) nagyváltósúlyú világbajnoki címétől megfosztott amerikai sztár.
A két ökölvívó magyar idő szerint vasárnap hajnali, Las Vegas-i ütközetében a kihívó mindhárom pontozónál 115-113 arányban bizonyult jobbnak, ám nem kevesen vélik úgy, hogy Mosley csak a mérkőzés utolsó meneteit nyerte meg, az első, nagyobbik felében viszont a világbajnok volt a meggyőzőbb.

"A szívem legmélyéig érzem, hogy én győztem. Hétfőn leülök az ügyvédemmel kidolgozni a stratégiát, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan előállunk a bizonyítékokkal" - jelentette ki De La Hoya, akinek - legalábbis a ringben - nem sikerült revansot vennie riválisán.

A két klasszis előzőleg 2000. június 17-én - még váltósúlyban - mérte össze tudását, és De La Hoya akkor is kikapott, ugyancsak pontozással. Akkor azonban a három bíró közül csak kettő ítélte jobbnak Mosleyt.

"Mindhárman elismert szakemberek, és a legjobb tudásuk szerint értékelték a csatát. Szoros mérkőzés volt, és ha Mosley kapott volna ki, most ő panaszkodna..." - vette védelmébe a pontozókat Marc Ratner, a mérkőzést szervező Nevadai Sportbizottság igazgatója.

A 32 éves kihívó profi pályafutásának 39. győzelmét aratta két vereség és egy félbeszakadt mérkőzés mellett. Jutalma 4,5 millió dollár, ehhez járul a televíziós jogdíjakból származó bevétel, valamint az a félmillió dollár is, amelyet De La Hoya ajánlott fel arra az esetre, ha Mosleyé lesz a világbajnoki cím.

A 30 éves de le Hoya mérlege: 36 győzelem és immár három vereség. Bankszámlája az eredménytől függetlenül legalább 15 millió dollárral, plusz a televíziós jogdíjakból származó bevétellel gyarapodik. Ugyanakkor korábban jelezte, hogy felhagy a boksszal, ha elveszíti mostani címmérkőzését Mosleyval szemben, akitől egyéb iránt legelső, még amatőrként vívott mérkőzésükön ugyancsak vereséget szenvedett a hivatásos karrierje előtt olimpiai bajnoki aranyéremig jutó, majd profiként öt különböző súlycsoportban is világbajnokká avanzsáló Oscar De La Hoya.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?