Jolán
2 °C
4 °C

Kikapott Kótai Mihály

2003.09.20. 20:16
A két világbajnoki címmeccs közötti felhozó mérkőzésen váratlan vereséget szenvedett Kótai Mihály a WBF nagyváltósúlyú világbajnoka. A magyar öklözőt a zimbabwei Fari Musiyiwa győzte le 59-56 arányú pontozással.
A profik között eddig hibátlan mérleggel rendelkező Kótai Mihály június 21-én Manchesterben, tizenkét menetes összecsapáson az orosz Ahmed Oligov elleni győzelemmel megszerezte a WBF nagyváltósúlyú világbajnoki övét. Ezt október közepén szintén az angol városban védheti meg, egy jelenleg még ismeretlen ellenféllel szemben.

Az amatőrök között Eb-bronzig jutó, 26 éves Kótai szombaton, a két találkozó között egy felkészülési mérkőzésnek tervezett összecsapáson Nottinghamben, egy gála keretében a zimbabwei Fari Musiyiwa ellen mérkőzött. Ez volt a magyar bokszoló jubileumi, 25. összecsapása a profik táborában.

Az eddig 24 győzelemmel büszkélkedhető magyar öklözőnek nem sikerült túl jól az ünnepi meccse, hiszen tíz centivel magasabb ellenfele - aki az előző napi mérlegelésen meg sem jelent - végig aktívabb és jobb volt. Ezt a mérkőzésvezető is így látta és 59-56-os aránnyal a zimbabweit hozta ki győztesnek.

Musiyiwa a hat menet alatt sokkal többször talált be tisztán, és védekezése is hatékonyabb volt, a magyar bokszoló így sokszor csak a levegőt találta el. Kótai saját bevallása szerint négy hetet készült a találkozóra, és biztos volt újabb, jubileumi győzelmében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?