Nagy: Chacón gázsijának töredékéért bokszoltam

2003.10.27. 11:44
Nagy "Csonttörő" János nem érzi magát hibásnak, amiért botrányos körülmények között ért véget a WBO nagypehelysúlyú interkontinentális övéért vívott találkozója az argentin Julio Pablo Chacón ellen. Erre egyébként semmi oka sincs, hiszen ellenfele sem rá, inkább a mérkőzésvezetőre haragszik. A magyar öklöző egyébként Chacón pénzének töredékéért bokszolt Szolnokon.
"Én is éreztem, hogy kicsit lejjebb sikerült az ütés, de miután visszanéztem az esetet, elmondhatom: amikor összeléptünk és elindítottam az ütést, Chacón lejjebb tolta a fejemet, így sikerült a gyomra helyett övön alul eltalálnom" - értékelte a szombati címvédő meccs legvitatottabb jelenetét Nagy János a WBO nagypehelysúlyú interkontinentális bajnoka.

A szolnoki gálán a Nagy "Csonttörő" János - Julio Pablo Chacón címmeccs tizedik menetében a magyar öklöző egy mélyütéssel küldte padlóra ellenfelét, ám a találkozó német mérkőzésvezetője nem látta szabálytalannak az esetet. Így, miután az argentin nem állt fel a szabályok szerinti öt percen belül, a magyar bokszolót hirdette ki győztesnek.

Nagy az Indexnek így idézte fel a kívülről kaotikusnak tűnő történéseket: "Amikor a semleges sarokba küldtek, bizonytalan voltam, hiszen éreztem, lejjebb sikerült az ütés, mint szerettem volna. Ennek ellenére nem gondoltam, hogy ennyire vészes lesz az eset". Később a banketten sikerült is tisztázniuk az esetet az argentinnal, aki biztosította Nagyot: nem haragszik rá, annál inkább Axel Zielke mérkőzésvezetőre.

A Felix Promotion kisvilágbajnoka úgy véli, a hatodik menetben érkezett a holtpontra és a közönség segítségével sikerült átlendülnie. Nagynak ugyanakkor vigyáznia kellett arra, hogy a szurkolás nehogy belehajtsa őt egy fejetlen támadássorozatba, melyet ellenfele lekontrázhat.

Az már a találkozó előtt nyilvánvaló volt, hogy Chacón mintegy tízmillió forintnak megfelelő összeget kap a végeredménytől függetlenül, míg Nagy honoráriuma mindmáig nem publikus. Mint azt "Csonttörő" elmondta, erről a szerződésében foglaltak értelmében nem is nyilatkozhat, azt azonban nem titkolja, ellenfele pénzének apró töredékét kapta a szombati találkozó után.

Chacón: első vereség egy magyartól
Az argentin harmadik alkalommal mérkőzött magyar ellenféllel, és először hagyta el vesztesen a szorítót. Először az 1996-os atlantai olimpia negyeddöntőjében pontozással verte mostani legyőzőjét, majd 2001-ben Kovács Istvánt technikai K.O.-val fosztotta meg WBO világbajnoki övétől a Kisstadionban.