Öccse legyőzőjén állhat bosszút Vitalij Klicsko

2004.02.11. 16:19
A visszavonulását pénteken bejelentő Lennox Lewis már menedzserként jelentette be: mindent megtesz azért, hogy a dél-afrikai Corrie Sanders összemérhesse erejét Vitalij Klicskóval. Az ukrán nehézsúlyú öklöző testvérét, Vlagyimirt 207 másodperc alatt intézte el a 37 éves Sanders, igaz bajnoki címét elvették, mert azóta nem volt hajlandó bokszolni.
Öt nappal azután, hogy bejelentette visszavonulását Lennox Lewis, a WBC szervezet brit világbajnoka, az érintett felek már erőteljesen szervezik a megüresedett nehézsúlyú trónus elfoglalásáért a dél-afrikai Corrie Sanders és az ukrán Vitalij Klicsko részvételével vívandó csatát.

Lewis Sanderst többre tartja Vitalijnál

A megindult tárgyalásokról beszámoló szerdai londoni sajtótájékoztatón a dél-afrikai bokszolót reprezentáló menedzsertársaság igazgatójaként jelen volt Lewis is, aki éppen Vitalij Klicsko ellenében védte meg utolsó alkalommal a címét, a visszavágót azonban már nem vállalta az Erdei Zsolthoz hasonlóan a hamburgi Universum istálló által foglalkoztatott ukrán óriással szemben.

A brit exvilágbajnok bejelentette, hogy segít tető alá hozni a Sanders-Klicsko címmeccset, egyúttal hangsúlyozta, hogy a dél-afrikai öklözőt sokkal többre tartja, s úgy véli, Sanders lesz a következő világbajnok.

Sanderstől elvették a WBO-elsőséget

Éppen ezt szeretné megakadályozni Vitalij Klicsko, akinek - ha összejön a címmérkőzés - ráadásul megadatik a lehetőség arra is, hogy megtorolja öccse, vereségét Sandersen. Tudniillik éppen a dél-afrikai ragadta el Vlagyimir Klicskótól tavaly márciusban a WBO szervezet nehézsúlyú világbajnoki titulusát, miután a hannoveri összecsapáson a második menetben kiütötte az ukrán címvédőt. A találkozó 207 másodpercig tartott, és négyszer került padlóra a két méter magas öklöző.

Sanderstől, miután eddig nem védte elsőségét, elvették a bajnoki címét - így jelenleg gazdátlan a szervezet legjobbjának járó öv -, ám ennek ellenére a második helyre teszi őt az egyik legelismertebb amerikai szaklap a világranglistán, közvetlenül Vitalij Klicsko mögé.

Áprilisban jöhet létre a meccs

A Sanders és Vitalij Klicsko tervezett ütközetéről kedden éjjel kezdődött megbeszéléseken odáig jutottak a felek, hogy április 24-én New Yorkban vagy Las Vegasban lehetne megrendezni a csatát, amelyet - a magyarországi háztartásokban is jelenlévő - HBO televíziós mozicsatorna közvetítene.