Mégsem a tengerentúlon bokszol Erdei legközelebb

2004.03.11. 15:29
A WBO félnehézsúlyú világbajnok, Erdei Zsolt Los Angeles helyett május 8-án, Dortmundban védi meg első alkalommal a világbajnoki címét. Ellenfele valószínűleg Alejandro Lakatus lesz.
"Erdei várhatóan április 24-én lép ringbe Vitalij Klicskóval együtt Amerikában. Azt azonban még nem tudni, melyik város lesz a színhely. Három lehetőség van: New York, Las Vegas vagy Los Angeles. Itt kerülhet sor Zsolt első címvédésére." - nyilatkozta Dámosy Zsolt, Erdei menedzsere februárban. Mára azonban változott a helyzet, a WBO friss világbajnoka nem a tengerentúlon, hanem újra Németországban lép szorítóba.

Madár lebetegedett

"Megfáztam, és még mindig nem gyógyultam meg. Miután ez lázzal is járt, így egy hétig nem is tudtam edzeni. A rövid felkészülési idő miatt nem tudtuk pótolni a kiesett munkát és nem kockáztatjuk meg, hogy felkészületlenül bokszoljak" - reagált Erdei Zsolt azokra a hírekre, melyek szerint elmarad az amerikai összecsapás.

A Profibox.hu internetes portál szerint Madár így csak május 8-án lép ringbe, mégpedig Németországban, Dortmundban. Ellenfele - valószínűleg - az az Alejandro Lakatus lehet, aki tavaly novemberben vereséget szenvedett a Hugo Hernán Garay elleni mérkőzésen, amelyet a WBO hivatalos kihívói pozíciójáért vívták. Lakatus azóta idén februárban, nyolc menetben pontozással verte a francia Olivier Beard-ot, és ezzel ismét visszakapaszkodott a súlycsoport élvonalába, így kerülhetett képbe, mint Madár ellenfele az első címvédésre.

Még nem biztos az ellenfél

"Lakatus személye még nem tény, inkább a találgatások kategóriába sorolnám. Ellenfélként természetesen felmerülhet, de én sem tudok ennél többet." - kommentálta a leendő ellenfele személyére vonatkozó kérdéseket Madár.

A román származású, de Spanyolországban élő Lakatus - eddigi 24 összecsapásából 22-szer Spanyolországban lépett ringbe - bokszolt már Universumos öklözővel, szinte napra pontosan három évvel az Erdeivel vívandó meccs előtt. 2001. május 5-én, szintén mint hivatalos kihívó, a korábbi világbajnok Dariusz Michalczewski ellen lépett ringbe. Akkor a rendkívül izgalmas mérkőzésen a 9-ik menetben szenvedett K.O.-vereséget.