Miló Viktória megvédte címét

2004.04.18. 01:02
A debreceni profi ökölvívó gálán két női világbajnoki csatát is láthattak a nézők. A WIBF-GBU légsúlyú bajnoka, Miló Viktória, a bolgár Szvetlana Taskova ellen vívott, míg Csábi Bettina hatmatsúlyban profi világbajnok lett.
Miló Viktória megvédte a WIBF-GBU légsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címét, miután a debreceni gálán egyhangú pontozással legyőzte a bolgár Szvetlana Taskovát.

Nem volt könnyű dolga a címvédő magyar öklözőnek, Taskova rendkívül kemény ellenfélnek bizonyult és jól felkészült az összecsapásra. A tíz menet során végig változatos volt a küzdelem, hol Miló, hol Taskova talált pontosabban. Fölénybe egyikük sem tudott kerülni, így Miló 96-94, 96-94 és 98-94-es pontozással meg tudta őrizni világbajnoki övét.

Nagy János 17. profi győzelmét szerezte meg

Nagy János, a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) kisvilágbajnoka megszerezte profi pályafutása 17. győzelmét, miután a debreceni gálán egyhangú pontozással jobbnak bizonyult a brazil Jairo Moura Dos Santosnál.

Nagy az első menetben padlóra küldte ellenfelét, és ekkor úgy tűnt, hogy idő előtt véget érhet a mérkőzés. A brazil azonban végig állta a nyolc menetet, igaz, nem volt sok esélye a folyamatosan támadó Naggyal szemben.

A kisvilágbajnok magyar bokszolónak nem okozott különösebb gondot Moura Dos Santos, és fölényét a pontozók is elismerték: ketten 80-71, a harmadik bíró pedig 78-74 arányban látta jobbnak. Moura Dos Santos a negyedik vereségét szenvedte el.

Csábi Bettina profi világbajnok

Csábi Bettina megszerezte a WIBF-GBU harmatsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címét, miután egyhangú pontozással legyőzte a bolgár Galina Koljeva Ivanovát.

A debreceni Főnix-csarnokban rendezett gálán Csábi és Ivanova rendkívül kemény, jó iramú csatát vívott. A bolgár öklöző inkább a menetek elején volt jobb, míg Csábi a hajrákat bírta jobban. A kilencedik és a záró, tizedik menetre már mindketten elfáradtak, de még ekkor is rendületlenül mentek előre. Ivanova azonban már pontatlan volt, míg Csábinak maradt még egy kicsi ereje.

A pontozók 96-95, 97-93 és 98-93 arányban látták jobbnak a magyar bokszolót, aki ezzel élete első profi világbajnoki címét szerezte meg. Csábi mérlege 18 mérkőzésből 18 siker (8 k.o.). Ivanova a 10. mérkőzésén a negyedik vereségét szenvedte el.