Csábi Bettina legyőzte Miló Viktóriát

2004.09.25. 23:00
A magyar profi boksz két világbajnoka, Miló Viktória és dr. Csábi Bettina nem saját súlycsoportjában lépett ringbe a nagylégsúly világbajnoki címéért. A nagykállói összecsapáson Csábi megosztott pontozással verte Milót, aki nem fogadta el az eredményt, mert szerinte ő volt a győztes. Csonttörő a második menetben kiütéssel nyert moldáv riváisa ellen.
Miló Viktóriának hízni, Csábi Bettinának pedig fogynia kellett annak érdekében, hogy egymás ellen mérkőzhessenek meg a nagylégsúly gazdátlan világbajnoki övéért Nagykállóban.

Két súlycsoport királynője

Csábi éppen hogy képes volt hozni a súlyát - elsőre nem is jött össze, csak másodikra - a pénteki mérlegelésen, így minden akadálya elhárult a nagykállói mérkőzésnek, amelyiken Miló érezhette a hazai pálya előnyét, hiszen zömmel az ő szimpatizánsai töltötték meg a csarnokot.

Mivel nem saját súlycsoportjukban léptek ringbe, ebből adódóan a saját pozíciójukat nem veszélyeztették, vagyis a szombat esti vesztes is világbajnok marad, a győztes viszont immár két súlycsoport királynője lesz.

Egy bíró döntetlent látott

A két lány elképesztő iramot diktált, hol egyikük, hol másikuk kerekedett felül, ennek megfelelően mind a tíz menetben igen kiegyensúlyozott mérkőzést láthatott a publikum, rengeteg ütéssel, és ha Miló talán némileg pontosabban is célzott, Csábi kétségtelenül jóval többet ütött.

A pontozóbírók végül úgy döntöttek, hogy Csábi Bettina a világbajnok. Az egyik bíró döntetlen eredményt hirdetett, a másik kettő azonban a jogász végzettségű Csábit látta jobbnak.

Csábi: veszíteni tudni kell

A közönséget megosztotta az eredményhirdetés, néhányan bundát kiabáltak, erre pedig rátett egy lapáttal Miló még a kötelek között adott nyilatkozata. "Ma én nyertem, mindenki láthatta, csak a pontozók nem" - kiáltotta a világba. Elismerte, élete legjobb bunyóját nyújtotta, érzése szerint talán csak a kilencedik menetben maradt alul.

Csábi ezek után nyilatkozott, hogy szerinte jogosan nyert, majd Milóra célozva hozzátette: "veszíteni tudni kell."

A pehelysúlyú Nagy "Csonttörő" János szinte meg sem izzadt a moldáv Popa Aurel elleni felkészülése meccsen - a vb-öveit ezúttal nem tette kockára -, és már a második menetben kiütéssel nyert, így megőrizte hibátlan mérlegét. Tizenkilencedik meccsén tizenharmadik KO-ját érte el.