Williams ötször küldte padlóra Petrányit

2005.06.05. 17:50
A nehézsúlyú Petrányi Zoltán simán kikapott a tavaly Tysont is felülmúló Danny Williams ellen a manchesteri bokszgálán. Az angol öklöző ötször küldte padlóra a magyar bajnokot. A főmeccsen a kisváltósúlyú Kosztya Cju nem tudta megvédeni címét az angol Riycky Hatton ellen.
Élete legnagyobb lehetőségét kapta meg a nehézsúlyú Petrányi Zoltán, hiszen az angliai Manchesterben összemérhette az erejét - egy edzőmeccs keretében - azzal az angol Danny Williams-szel, aki tavaly júliusban a negyedik menetben huszonkét tiszta ütés után kiütötte az amerikai Mike Tysont.

Williams Klicsko ellen nyolc menetig bírta

Williams a meccs után decemberben az ukrán Vitalij Klicsko kihívója lehetett a WBC világbajnoki övéért, de a nyolcadik menet után nem tudta folytatni a meccset, technikai KO-val kapott ki. Ez volt pályafutásnak negyedik kudarca, de harmincháromszor hagyta el győztesen a ringet.

A harminckilenc éves Petrányi tizennyolc sikere mellett tizennégyszer veszített, vagyis egyáltalán nem sorolható a jegyzett bokszolók közé, sokak szerint még itthon is van nála jobb a súlycsoportban.

Petrányi szégyellte magát

Williams több mint tíz kilóval volt nehezebb a magyar bajnoknál, és az első perctől kezdve irányította az összecsapást, már az első menetben padlóra küldte Petrányit. Ezek után még háromszor ütötte le, az ötödik után pedig a harmadik három kezdetén a mérkőzésvezető beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet.

Petrányi a Sport1-nek veresége után úgy nyilatkozott, hogy szégyelli magát, mert ennél többet kellett volna kihoznia magából.

Hatton megállíthatatlan volt

A manchesteri gála főmeccsén az ausztrál színekben versenyző orosz származású kisváltósúlyú klasszis, Kosztya Cju vereséget szenvedett a hazai környezetben bokszoló és mintegy tizennyolcezer szurkoló biztatását élvező Ricky Hatton ellen.

A harminchat éves Cju az utolsó, tizenkettedik menetre már nem ment ki, jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset, amelyiken a harmadik és a nyolcadik menet között egyértelműen ő volt fölényben, utána viszont nem tudta megállítani a huszonhét éves Hatton rohamait.

Cju másodszor veszített

A pár éve még három világbajnoki övvel büszkélkedő öklöző vasárnap hajnalban elbúcsúzott az IBF elsőségtől is. Hatton továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, harminckilencedik találkozóját nyerte meg, míg Cju a másodikat veszítette el harmincegy győzelem mellett.