Kótai Mihály kétszeres világbajnok

2005.06.05. 00:13
A nagyváltósúlyú Kótai Mihály a németországi Ascherslebenben egyhangú pontozással verte az argentin Raul Eduardo Bajaranót, így a WBF után az IBO nevű szervezet világbajnoki övét is begyűjtötte. Kótai a negyedik menetet leszámítva irányította a meccset, akkor viszont akadtak nehéz pillanatai.
Élete legfontosabb mérkőzésének nevezte a nagyváltósúlyú Kótai Mihály a szombat esti meccsét az argentin Raul Eduardo Bejarano ellen, mert az IBO nevű bokszszervezetet az ötödik legjobbnak tartják. Kótai pedig ennek a szervezetnek a gazdátlan trónját akarta megszerezni, és egyszersmind megtartani a WBF világbajnoki címét is.

Nehéz pillanatok a negyedik menetben

Kihívója huszonegy mérkőzéséből kilencet elveszített, kettőn pedig döntetlent hirdettek ki, de ettől függetlenül komoly erőt képviselt. Kótai csak másodszorra tudta hozni a súlyát, a meccsen viszont nyomát sem lehetett annak látni, hogy a fogyasztás megviselte volna.

Az első menetben nagyon kemény iramot diktált mindkét fél, Kótai tűnt pontosabbnak, így volt ez a harmadikig, a negyedikben azonban "belenézett" egy balkezes ütésbe, ami után voltak nehéz pillanatai, az argentin megpróbálta lerohanni, de Kótai kivédekezte a támadásokat.

Egyértelmű pontozásos győzelem

Ezek után ismét ő került fölénybe a kevés látványos ütéssel tarkított, de igen küzdelmes összecsapáson.

Kótai végül a tizenkét menet után egyhangú pontozással nyert, mindhárom pontozóbíró egyértelműen jobbnak látta, így harmincegyedik meccsét is megnyerte, eddig egy vereség szerepel a neve mellett.