Agyvérzés után kómában a bokszoló

2005.09.19. 15:13
A könnyűsúlyú amerikai ökölvívó, Levander Johnson szombaton szenvedett vereséget, majd az öltözőbe érve összeesett. Az agyvérzést kapott sportoló életéért azóta is küzdenek az orvosok, jelenleg mesterséges kómában tartják.

Szombaton a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) könnyűsúlyú világbajnoki címéért lépett ringbe Las Vegasban az amerikai Levander Johnson és a mexikói Jesus Chavez. A végig nagy iramú meccsen kiegyenlített küzdelem zajlott, a végére azonban Chavez enyhe fölkénybe került.

Ez a 11. menetben vezetett eredményre, amikor a köteleknél úgy megsorozta ellenfelét, hogy a mérkőzésvezető véet vetett a találkozónak. Chaveznek így a WBC (Boksz Világtanács) nagypehelysúlyú címe mellé, az IBC világbajnoki övét is sikerült megszereznie.

Tántorgott, majd összeesett

A 35 esztendős Johnson a nagy verés után még saját lábán hagyta el a ringet - igaz hathatós segítséggel, erősen tántorogva - majd az öltözőbe érve összeesett. Az amerikait azonnal kórházba szállították, ahol megállapították, hogy agyvérzést kapott, állapota életveszélyes.

Az orvosok azóta is küzdenek, és mindent megtesznek a kritikus állapotban lévő sportolóért. A profiboksz.hu szaklap értesülései szerint a sérült bokszolót megműtötték, jelenleg mesterséges kómában tartják, hogy megakadályozzák a komolyabb és visszafordíthatatlan agykárosodást.