Erdei Zsolt ötödször is megvédte világbajnoki címét

2006.05.06. 21:42
A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt ötödik alkalommal is megvédte trónját, miután a 10. menetben technikai KO-val legyőzte az ausztrál Paul Murdochot a düsseldorfi gálán. Szintén győzött tanzániai kihívója ellen Balzsay Károly is.

Gyors győzelmet aratott Balzsay Károly a düsseldorfi profi bokszgálán. A Spotlight Boxing nagyközépsúlyú kiválóságának riválisa a tanzániai Maneno Oswald volt, aki korábban nyolc menetet bokszolt a súlycsoport másik magyarja, Nagy József ellen. A fordított alapállású Balzsay az összecsapás második percében testen ütötte ki ellenfelét.

A diadal minden bizonnyal címmérkőzést "ér", amelyre a korábbi hírek szerint július 15-én, Hamburgban kerülhet sor. Balzsay új mérlege: 12 mérkőzésből 12 győzelem (8 KO).

Murdochot három éve nem verték meg

A németországi gála 6. találkozóján a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt az ausztrál Paul Murdoch ellen lépett ringbe. A magyar bokszolónek ez volt az ötödik címvédő találkozója.

A több mint fél év után ismét kötelek közé lépő magyar klasszis egyértelmű esélyese volt az összecsapásnak, ugyanis riválisa nem tartozik az igazán veretes kihívók közé. Ennek ellenére komolyan kellett venni, hiszen 3 éve nem talált legyőzőre, és ez idő alatt a PABA (WBA fiókszervezet) bajnoki címét őrizte.

Erdei mindenben jobb volt

Az összecsapás jól alakult magyar szemszögből, mivel a rendkívül jó formában bokszoló Erdei az küzdelem minden elemében jobbnak bizonyult ellenfelénél. A profibox.hu beszámolója szerint sebesség tekintetében óriási kontraszt volt a felek közt. A Madár becenévre hallgató világbajnok minden menetben dominált, és a mérkőzés második felében már látszott, hogy aligha megy végig a találkozó. A 8. menetben aztán villant Erdei jobbja, és Murdoch ugyan padlóra került, de felállt, és a 9. menetet is - immár szó szerint - kihúzta.

Tiozzo vagy Woods következhet

A 10. etapban azonban már "nem volt pardon", Erdei azonnal támadólag lépett fel az elgyötört kihívó ellen, a mérkőzésvezető pedig látva az egyoldalú csatát, fél perc elteltével beszüntette a küzdelmet (TKO).

Erdei így 24. profi összecsapásán is megőrizte makulátlan mérlegét, és ha a tárgyalások kedvezően alakulnak, akkor július 29-én, Németországban címegyesítő összecsapáson léphet ringbe. Ellenfélnek a WBA-bajnok Fabrice Tiozzo vagy az IBF-király Clinton Woods jöhet szóba.

Miló pontozásos veresége

A Düsseldorf-i Universum Box-Promotion gálán a Felix-Promotion légsúlyú világbajnoknője, Miló Viktória is ringbe lépett, méghozzá a németek egyik legnagyobb sztárja, Regina Halmich ellen. Az első menetekben a német egyértelmű fölényben bokszolt, a mérkőzés közepére azonban összeszedte magát Miló. A hajrá azonban sajnok ismét Halmiché volt, aki így egyöntetű pontozásos győzelmet aratott. Nem mellékesen ez volt profi pályafutása 50. győzelme. Ez előtte még egy Universumos bokszolónak sem sikerült.