Nem vághat vissza az orosz monstrum

2008.06.27. 10:24
A WBA üzbég bajnoka edzés közben szenvedett súlyos sérülést, így nem állhat ki az általa egyszer már legyőzött óriás, Nyikolaj Valujev ellen. Az övét így is elvehetik tőle.

Edzés közben megsérült Ruszlan Csagajev, ezért elmarad a július 5-ére, Halléba tervezett profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzése Nyikolaj Valujevvel. A Boksz Világszövetség (WBA) üzbég nehézsúlyú bajnoka Achilles-ín-szakadást szenvedett kesztyűzés közben. Azonnal kórházba szállították.

A két bokszoló eredetileg május 31-én csapott volna össze, akkor Csagajev megbetegedése miatt halasztani kellett. Újabb időpont egyelőre nincs, az orvosok szerint Csagajev az idén nem is léphet a kötelek közé. Ez azzl is járhat, hogy megfosztják világbajnoki övétől.

Az üzbég öklöző tavaly április 13-án egyhangú pontozással győzte le 41 kilóval nehezebb orosz riválisát, ezzel elvette tőle a WBA vb-övét. Valujevnek ez az egyetlen veresége 48 győzelem mellett.

Csagajev címét eddig egyszer, idén januárban védte meg Matt Skelton ellen. A hallei gálát – amelyen Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka címvédő meccsen lép ringbe az argentin José Alberto Claveróval – ennek ellenére megtartják, Felix Sturm és Montell Griffin összecsapása lesz a főmeccs.