Világbajnok lett Erdei legádázabb ellenfele

2008.07.04. 11:13
Az argentin Hugo Hernan Garay kétszer próbálta megszerezni a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét Erdei Zsolttól, de most a WBA-nál ért célba, egyhangú pontozással verte az ukrán Jurij Barasjant.

A WBA-világbajnok korábban Danny Green volt, vele mérkőzhetett volna néhány hónappal ezelőtt Garay, de az ausztrál bokszoló nem sokkal a csata előtt bejelentette visszavonulását. A megüresedett pozícióért az argentinnak ezek után az ukrán Jurij Barasjannal kelett megküzdenie, aki az Európa-bajnoki címet birtokolta.

A 12 menetre kiírt Buenos Aires-i mérkőzésen a tudósítások szerint esélyt sem hagyott ellenfelének Garay, mindhárom pontozó őt látta jobbnak, 118:111, 118:110 és 120:108 arányban, vagyis volt, aki szerint minden menetet az argentin vitt el.

Érdekesség, hogy Garay a mérkőzés előtt mindössze a 46. helyen állt a Boxrec szervezetektől független számítógépes világranglistáján, míg Barasjan a 14. pozíciót foglalta el ugyanott. (Erdei Zsolt most kilencedik.)

A tehetséges verekedő Garay lecsúszásának fő oka az volt, hogy 2007 októberében diszkvalifikálással kikapott a jelentéktelen felhozóember Franco Raul Sancheztől. Azért léptették le, mert gong után megütötte ellenfelét, akit egyébként már az első menetben kétszer leütött.

Az újdonsült WBA-világbajnok mérlege 31-3-0-ra módosult - Barasjané 25-3-0 -, első két vereségét emlékezetes és vitatott körülmények között szenvedte el Erdei Zsolttól.