Láthatatlan kiütéssel nyert Balzsay

2008.07.05. 22:04 Módosítva: 2008.07.06. 10:22
A Boksz Világszervezet (WBO) ranglistáján már a negyedik helyen álló Balzsay Károly kiütéssel verte kellemetlen stílusú argentin ellenfelét. Hamarosan egy rangosabb meccset is kaphat, ha így folytatja, akár egy világbajnoki döntőben is öklözhet.

Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka kiütéssel győzött az argentin José Alberto Clavero ellen, és ezzel megvédte címét a hallei profi ökölvívógálán.

Balzsay édesapja, a magyar amatőr válogatott szövetségi kapitánya szerint fia sokáig szoros meccset vívott kellemetlen stílusú riválisával, akit az ötödik menet végén ütött ki. Addig méregette riválisát, és türelmesen várt a lehetőségre.

"Nem is igazán lehetett látni, hogy mi történt. Talán egy jobb csapottal talált Karesz, és ettől Clavero szépen lassan a földre rogyott" - mondta a távirati irodának a helyszínen tartózkodó szakember.

A közvetítés bebizonyította, hogy egy bal csapott után jobbal is megütötte az argentin, aki utána még lépett kettőt, és csak később jött rajta ki az ütés ereje, amikor súlypontja a jobb lábára került. Amitől padlóra térdelt, a mérkőzésvezető pedig látta, hogy nem tisztult ki a tekintete, és véget vetett a küzdelemnek.

Clavero amúgy korábban három világbajnokkal is bokszolt, de egyszer sem nyert.

Ifjabb Balzsay Károly ezzel tizenkilencedik mérkőzését is megnyerte a profik között, és hamarosan akár egy rangosabb meccset is kaphat.

A WBO ranglistáján Balzsay már a negyedik, ha még egy-két helyet előrelépne, akkor talán kihívhatná Joe Calzaghét, a szervezet legjobbját. Feltéve, ha a walesi klasszis nem megy egy kategóriával feljebb, amire egyre több az esély, bár még hivatalosan semmi sincs lekötve. (Roy Jones elleni szeptemberi meccsről szólnak a pletykák.)

Ha minden így lenne, a betöltetlen övért a kanadai Jean Pascallal bokszolhatna, aki második a rangsorban.

Úgy hírlik, már megkezdődtek a tárgyalások, bár az Universum vezetője, Klaus-Peter Kohl az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, hogy még egy-két felvezető meccsre lenne szüksége a magyarnak a nagy megmérettetésig.

Az est főmeccsén Felix Sturm megvédte a Boksz Világszövetségnél (WBA) birtokolt középsúlyú világbajnoki címét. A 29 éves német öklöző a hallei gálán egyhangú pontozással (116-113, 116-112, 118-110) bizonyult jobbnak az amerikai Randy Griffinnél.

Sturm a profi pályafutása során mostanáig 30 győzelmet aratott, kétszer kapott ki, egyszer pedig döntetlennel zárt.