Ugrott Balzsay világbajnoki címmeccse

2008.07.17. 11:19
A WBO világbajnoka jelezte, visszatérne eredeti súlycsoportjába, így a magyar bokszoló mégsem a vb-címért csaphat össze kanadai ellenfelével.

Úgy tűnik, hiába írt ki a Boksz Világszervezet (WBO) versenytárgyalást a nagyközépsúlyú világbajnoki címért zajló mérkőzésre. A WBO úgy tudta, Joe Calzaghe megválik a címétől, mivel más súlycsoportba megy át.

Így a szervezet ranglistájának első két helyén található versenyző istállójának kellett volna tárgyalni a következő világbajnoki címmeccs helyszínéről, ezen listán pedig Balzsay Károly az első, a kanadai Jean Pascal a második.

Calzaghe azonban levélben jelezte, súlycsoportváltása ellenére sem kíván megválni címétől, hiszen a szeptemberi, Roy Jones Jr. elleni félnehézsúlyú meccse után visszatérne a súlycsoportba és megvédené címét.

Ez azt is jelenti, hogy Balzsay Károlynak még várnia kell egy igazi világbajnoki címmeccsre. Így a két feltörekvő, profik között eddig veretlen klasszisnak az interim címért kell megküzdenie és amelyikük győz, az ellen a walesi Calzaghénak ki kell állnia, különben elveszti az övét.

Balzsay legutóbb július elején a hallei profi ökölvívógálán kiütéssel győzött az argentin José Alberto Clavero ellen, ezzel megvédte a WBO interkontinentális bajnoki címét.