Masszőrnőt molesztált a világbajnok

2008.07.29. 12:34
Szexuális zaklatás miatt vádat emeltek az IBF veretlen középsúlyú világbajnoka, Arthur Abraham ellen. A vád szerint a bokszoló edzőtáborozása alkalmával zaklatott egy masszőrnőt. A bíróság dönt arról, büntetőeljárást indít-e Abraham ellen.

Michael Böhme stralsundi főügyész szexuális zaklatás miatt vádat emelt Arthur Abraham, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) középsúlyú világbajnoka ellen. Böhme a helyi rádióban elmondta, az elkészült vádirat szerint a Sauerland csapat örmény származású 28 éves bokszolója edzőtáborozása alkalmával zaklatott egy masszőrnőt.

"Ennek a vádnak semmi alapja nincs, Arthur ártatlan" - mondta a Sauerland szóvivője. A benyújtott vádirat alapján a bíróságnak kell döntenie, elindítja-e a büntetőeljárást.

Abraham örmény származású német ökölvívó, eredeti neve Avetik Abrahamjan, 1980. február 20-án született Jerevánban. Öccse, Alexander Abraham szintén ökölvívó.

Abraham 2005. december 10-én a nigériai Kingsley Ikeke legyőzésével lett az IBF középsúlyú világbajnoka, címét hétszer védte meg. A német Boxsport Magazin 2006-ban és 2007-ben is a Sauerland színeiben versenyző Abrahamot választotta a legjobb németországi bokszolónak.

27 mérkőzéséből 27-et nyert meg, 22 nem ment végig. Legutóbbi meccsén, június 21-én a kolumbiai ütőgépet, Edison Mirandát intézte el technikai KO-val a negyedik menetben.