Első címmeccsén kiütötték, meghalt

2008.10.22. 11:28
A pehelysúlyú mexikói Daniel Aguillont az utolsó menet utolsó percében küldte padlóra honfitársa. A 24 éves bokszoló kómába esett, és öt nappal később meghalt.

Október 15-én rendezték Mexikóban a Daniel Aguillon-Alejandro Sanabria bokszmeccset, melynek tétje a pehelysúlyú közép-amerikai cím volt. A két mexikói ökölvívó találkozóját végül kiütéssel a címvédő és 17 meccs után továbbra is veretlen Sanabria nyerte.

Sanabria a mérkőzés vége előtt 40 másodperccel vitte be azt az ütést, amely az ő győzelmét, és - mint később kiderült - Aguillon halálát okozta. Sanabria egyik balhorga védtelenül érte ellenfele fejét, aki az ütéstől azonnal a padlóra zuhant, és bár a mérkőzésvezető a szabályok értelmében rászámolt, már akkor mozdulatlanul feküdt a ringben.

Kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy egy vérrög keletkezett az agyában. Azonnal megműtötték, de többé már nem is tért magához, öt napig feküdt kómában, majd hétfőn elhunyt.

A 24 esztendős Aguillonnak ez volt a harmadik veresége rövid karrierje alatt. Pályafutása során kilencszer kiütéssel, hétszer pontozással diadalmaskodott, míg négyszer döntetlenre hozták ki a meccsét, egy kivételével valamennyit Mexikóban vívta.

Ez volt az első olyan meccse, amelyet valamilyen komolyabb címért vívott, 1953 óta ő az első mexikói bokszoló, aki kiütés miatt halt meg.