Lennox Lewis visszatér Klicsko kedvéért?

2008.11.21. 11:59
Az ukrán klasszis Vitalij Klicsko hat év elteltével venne elégtételt a szerinte jogtalan vereségért. A brit Lennox Lewis állítólag elkezdte az edzéseket, de az ő oldaláról egyelőre senki nem erősítette meg a hírt.

Az ausztrál wwos.ninemsn.com internetes oldal szerint a brit Lennox Lewis edzésbe állt, hogy hosszú évek után megadja a visszavágás lehetőségét Vitalij Klicskónak. A két bokszoló 2003 júniusában találkozott egymással, az ukránt a hetedik menetben leléptették. Szakértők szerint addig ő volt a jobb, hat menet után a három pontozóbíró összesítése alapján két ponttal, 58-56-ra vezetett.

Klicsko bal szemhéja azonban még a harmadik menetben felrepedt – máig vitatott, hogy ütéstől vagy fejeléstől –, és miután folyamatosan vérzett, a mérkőzésvezető a hetedik menetre már nem engedte ki a sarokból, így Lewist hirdették ki győztesnek.

Klicskót – akinek sebeit később hatvan öltéssel kellett összevarrni – azóta állítólag csak a visszavágó élteti, amit a brit állítólag már a ringben megígért neki. Most úgy tűnik, a meccs után visszavonult Lewis, aki jelenleg 43 éves – és nem kevés túlsúly van rajta –, ismét edzésbe állt, éppen e miatt a meccs miatt.

Bernd Boente, az ukrán menedzsere már nyilatkozott is az ügyben. „Úgy tudjuk, Lennox újra edz, és már tárgyalt az HBO-val. Ha visszatér, nagy esély van rá, hogy újra kiálljon Vitalijjal. Ő már egyszer visszatért, most Lewison a sor."

A hivatalos tárgyalások folytatását december elejére tervezik. A két fél még nem szólalt meg az ügyben, ami érthető, hiszen a világbajnok Klicsko jelenleg bátyját Vlagyimirt készíti fel a Hasim Rahman elleni címvédő meccsére , míg Lewis – aki már többször cáfolta visszatérését – szintén hallgat. A meccs pénzdíja minden eddiginél nagyobb lehet – akár 100 millió dollárt is kereshetnek a bokszolók fejenként –, ami akár Lewist is megmozgathatja.