Erdei Zsolt fejét akarja az argentin Garay

2008.11.24. 10:51
A korábban kétszer is legyőzött argentin világbajnok címegyesítő meccsen csapna össze a magyarral. Erdei korábban azt mondta, soha többé nem akarja látni Hugo Hernan Garayt.

Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnoka legközelebb januárban lép ringbe, akkor Jurij Barasjan ellen tizenegyedik alkalommal védheti meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét.

Hogy ezt követően ki jöhet szóba, még sem ő, sem klubja, az Universum nem tudja, vagy nem mondja. A magyar bokszoló korábban többször panaszkodott, hogy a klub nem sokat segít neki rangos ellenfelet keríteni, de most elképzelhető, hogy valódi világbajnoki címegyesítő meccs lesz a következő fellépése.

Az argentin Hugo Hernan Garay a hét végén Rostockban a német Jürgen Brähmer legyőzésével megvédte WBA-világbajnoki címét. Garay – aki júliusban éppen Barasjan legyőzésével lett a WBA világbajnoka a profiboksz.hu információi szerint a találkozó után úgy nyilatkozott, legközelebb Erdeivel akar címegyesítő meccset vívni.

Az argentin a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy a magyar kétszer – 2004-ben és 2005-ben – is legyőzte őt WBO-címmeccsen. Garay úgy véli, nem mind a két esetben volt jobb a magyar, inkább a németországi helyszín miatt hozták ki kétszer is győztesnek ellenfelét.

Garay profi pályafutása eddigi harmincöt meccséből harminckettőt megnyert, három vereségéből kettőt a veretlen magyartól szedett össze.

Az első összecsapásukon – amely Erdei első címvédése volt 2004 májusában , a magyarnak beszakadt a dobhártyája, egy ideig kettős látással is küszködött, de végül többségi pontozással nyerni tudott. Bő háromnegyed évvel később még szorosabb volt a találkozó, az egyik pontozó a dél-amerikait hozta ki győztesnek, de Erdei megvédte a címét.

A meccs sután Garay győztesnek tüntette fel magát, véleménye szerint sokkal jobb volt, azt azonban elismerte, miután nem tudta kiütni Erdeit, nem is nyerhetett a címvédő ellen. Erdei azt mondta a második meccs után: Soha többet nem akarom látni Garayt.

Lewis 100 millióért visszatérne

Lennox Lewis úgy nyilatkozott, ha 100 millió dollárt fizetnek neki, hajlandó visszatérni a szorítóba. A profiboksz nehézsúlyú kategóriájának sokak szerint utolsó klasszis képviselője 2003-ban vonult vissza, miután legyőzte a jelen egyik világbajnokát, az ukrán Vitalij Klicskót. A jelenleg 43 esztendős sportoló azt mondja, nem a pénzért szánná rá magát erre a lépésre, hanem a boksznak van szüksége rá, mert mára unalmassá vált a nehézsúlyú mezőny. Múlt héten már több helyen megszellőztették, lehet esély egy Lewis-Vitalij Klicsko visszavágóra.