Erdei harmadszor is kiállna Garay ellen

2008.11.27. 10:32
A magyar újra bokszolna a WBA jelenlegi, korábban kétszer is legyőzött világbajnokával. Címegyesítést tervez.

Erdei Zsolt hiába készül nagy erővel a januári Jurij Barasjan elleni címvédő meccsére, az elmúlt napokban mindenki az argentin Hugo Hernan Garay-ról kérdezi. Az argentin bokszoló az elmúlt hétvégén a WBA világbajnoki címmeccsén legyőzte a német Jürgen Brahmert, és a rostocki összecsapás után azonnal kihívta a WBO veretlen magyar világbajnokát.

Ezek után meglepő volt a bejelentés, hogy Garay Erdei klubjában a német Universum Box Promotionnál folytatja pályafutását. A klub hosszú távra tervez a magyar bokszolónál öt évvel fiatalabb riválissal.

Erdei és Garay eddig kétszer találkoztak, és mindkétszer a magyar nyert, igaz riválisa mindkétszer vitatta annak jogosságát. A magyar bokszoló a Profiboksz.hu információi szerint úgy nyilatkozott, készen áll egy Garay elleni meccsre, hiszen óriási dolog lenne, ha két világbajnok mérkőzne egymással egy címegyesítő mérkőzésen.

Ugyanakkor miután kétszer már legyőzte, úgy gondolja, harmadszorra is sikerrel jönne ki a találkozóból. A magyar bajnok egyébként második meccsük után úgy nyilatkozott, soha többé nem akarja látni az argentint.

Klubjuk nem zárja ki a házimeccs lehetőségét, de Garaynak egy Brahmer elleni, 2009 közepén esedékes visszavágó is szóba jöhet.

Az Universum az elmúlt időszakban nem nagyon törte magát, hogy komoly ellenfelet kerítsen Erdeinek. Ha most Garaynál jóval több aktivitást mutatnak, az egyben azt is jelentheti, megtalálták Erdei utódját, vele már nem nagyon terveznek.