Klicskónak most Rahmant kell megvernie

2008.12.13. 12:05
Egyesélyes vb-címmeccset vív szombaton a nehézsúlyú Vlagyimir Klicsko. A három szervezet világbajnoki övét birtokló ukránnak Hasim Rahman az ellenfele. Sokan nem értik, a közepes képességű amerikai miért kap már megint lehetőséget.

Szombaton Mannheimben rendezik a Vlagyimir Klicsko-Hasim Rahman nehézsúlyú bokszmeccset. A tét három szervezet, az IBO, az IBF és a WBO világbajnoki címe.

Sokáig úgy volt, Klicsko az orosz Alekszandr Povetkinnel csap össze, de utóbbi bokasérülése miatt új ellenfél után kellett nézni. Így került a képbe a 36 esztendős Rahman, aki eddigi legjelentősebb sikerét még 2001-ben aratta, amikor kiütötte az addig verhetetlennek hitt Lennox Lewist.

Azóta ha komoly ellenféllel került össze (Evander Holyfield, John Ruiz), többnyire vereség lett a vége. Legutolsó meccsén idén júliusban az amerikai James Toney ellen nem hirdettek eredményt, mert egy vétlen összefejelés után nem tudta folytatni a küzdelmet. Profi pályafutása eddigi 54 meccséből 46-ot nyert meg (35 K. O.), hat veresége közül négy szintén K. O.-val ért véget.

Klicsko legutóbbi kilenc nyertes meccséből csak kettő ment végig, a többit idő előtt befejezte. A négy évvel fiatalabb címvédő azt azért tudja, kihívójának ez az utolsó esélye, hogy egy esetleges győzelemmel ismét a jobbak között tartsák számon.

Ezzel együtt ez a mérkőzés nem Rahmanról, hanem egyértelműen Klicskóról szól. Még akkor is, ha az ukrán győzelmének sokkal kevesebb lesz a hírértéke, mint amekkora esetleges vereségének lenne.

A meccset megelőző nyilatkozataikban két dologban biztosak mindketten: saját győzelmükben, és abban, hogy nem fog végigmenni a 12 menet. A meccset a Sport 1 televízió élőben közvetíti.