Vladimir Klicsko szívesen kiüt mindenkit

2008.12.15. 15:53 Módosítva: 2008.12.15. 17:00
A három szervezetnél is világbajnoki címet birtokló ukrán bokszoló a jelenlegi nehézsúlyú mezőnyből senkit nem tart alkalmasnak arra, hogy legyőzze őt.

Vladimir Klicsko szombaton technikai K. O.-val verte az amerikai Hasim Rahmant. A két nehézsúlyú bokszoló meccse a WBO, az IBO és az IBF világbajnoki övéért zajlott. Az ukrán öklöző az előzetes várakozásoknak megfelelően végig jobb volt, és végül a hetedik menetben a mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú küzdelmet.

Ezután Klicsko úgy nyilatkozott, a folytatásban bárki ellen hajlandó kiállni, mindenkit kiütne. „Továbbra is én vagyok saját magam legnagyobb ellenfele” – mondta, amivel egyet is lehet érteni, hiszen a nagy szervezetek közül három (WBO, WBA, IBO) világbajnoki cím is az övé, míg a WBC-nél az öccse Vitalij van a csúcson.

Egyedül a WBA világbajnoki öve nem az ukránoké, azt jelenleg Nyikolaj Valujev birtokolja, aki éppen a hétvégén próbálja megvédeni címét az amerikai Evander Holyfield ellen.

Klicsko úgy véli, Rahman hiába volt tisztában azzal, hogy a legjobb ellen bokszol, esélye sem volt. „Következetesen, elővigyázatosan, de lazán bokszoltam” – értékelte saját teljesítményét. Testvére, Vitalij szerint csak azért tartott sokáig a szombati meccs, mert Rahman jól bírta az ütéseket.

Rahman a sima vereség után nem is mondhatott mást, mint hogy gratulál legyőzőjének. Az amerikai – akiről sokan úgy vélik, csak egyetlen meccsének, Lennox Lewis 2001-es kiütésének köszönheti hírnevét – ezzel a vereséggel valószínűleg örökre leírta magát.

Vladimir Klicsko legközelebbi ellenfele valószínűleg a kötelező kihívónak számító orosz Alekszandr Povetkin lesz, de az sem, kizárt, hogy a cirkálósúlyból felhízott brit David Haye kapja meg a lehetőséget.