Vitalij Klicsko a kubai Gomezzel bokszolhat

2009.01.09. 11:22
A nigériai Samuel Petert csúnyán elverő idősebbik Klicsko testvért legközelebb Juan Carlos Gomez szeretné megfosztani WBC-világbajnoki övétől.

Vitalij Klicsko márciusban a kubai-német Juan Carlos Gomez ellen védheti meg profi ökölvívó világbajnok címét, jelentette be Jose Sulaiman, a Boksz Világtanács (WBC) elnöke.

A WBC első embere elmondta, Klicsko és Gomez menedzserei értesítették a szervezet, sikerült szinte mindenben megállapodniuk, így mérkőzésükre Németországban kerül sor márciusban.

A figthnews.com internetes szaklap szerint a hónap első vagy második hétvégéjén lesz az ütközet, amelynek pontos helyszínéről és idejéről később döntenek.

Az idősebbik Klicsko fivér októberben közel négy év kihagyás után tért vissza a szorítóba, és rögtön elhódította a WBC koronáját, miután megsemmisítő verést mért a címvédő nigériai Samuel Peterre. A világbajnok a 8. menet után, a kiütés határán adta fel a kilátástalan küzdelmet.

Gomezt a WBC jelölte ki hivatalos kihívónak, miután a kubai legyőzte az ukrán Vlagyimir Vircsiszt. Klicsko profi mérlege 36 győzelem és 2 vereség, a Hamburgban élő Gomez 47. profi összecsapására készülhet.

Igazán nagy nevű ellenfele még nem volt, 44 győzelem mellett egy-egy vereség és döntetlen a mérlege. 2004-ben kapott ki, a kubai Yanqui Diaz az első menetben technikai K. O.-val intézte el.