A második menetben kiütötték a Hóhért

2009.02.21. 10:07 Módosítva: 2009.02.21. 10:08
Az orosz Alekszandr Kotlobaj már a második menetben kiütötte Nagy Hóhér Józsefet. A magyar profi bokszolónak ez volt az első kiütéses veresége.

Péntek este Szentpéterváron cirkálósúlyban lépett szorítóba a korábban nagyváltósúlyban WBF-bajnok Nagy Hóhér József. A profik között eddig a találkozóig 20 győzelemmel és 3 vereséggel álló magyar bokszoló ellenfele az orosz Alekszandr Kotlobaj volt.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint az első menet kiegyenlített küzdelmet hozott, a hazai versenyző szemmel láthatóan tartott a magyartól. A második három percre azonban már sokkal elszántabban jött ki az orosz, és a menet elején egy jobbegyenessel, majd egy balhoroggal megrendítette ellenfelét.

Ez megfogta Nagyot, és a második percben egy jobbegyenes-jobbfelütés kombináció után padlóra került. Felállt ugyan, de nem tudott teljesen kitisztulni, a mérkőzésvezető pedig nem engedte tovább a küzdelmet, leléptette a magyar öklözőt.

"Nem szeretnék magyarázkodni, ezért csak annyit mondok, nagyon sajnálom, hogy ez most így jött össze. Az első menet alapján verhetőnek tűnt az ellenfelem, de egyszerűen nem találtam magam! Nem éreztem az ütőtávot sem, ez nem az én napom volt" - nyilatkozott a Profiboksznak a meccs után Nagy.

A magyar bokszoló profi pályafutása során negyedszer volt kénytelen vesztesen távozni a ringből, és ez volt az első kiütéses veresége. A sima K. O. után még inkább úgy tűnik, Nagy Józsefnek nem sok keresnivalója van cirkálósúlyban, amihez több mint 15 kilót kellett felhíznia.