Cotto és Pavlik győzelemmel tért vissza a ringbe

2009.02.22. 10:51 Módosítva: 2009.02.22. 10:52

A Puerto Ricó-i Miguel Cotto és az amerikai Kelly Pavlik egyformán egyoldalú, számára sikeres címmérkőzéssel tért vissza profi bokszpályafutása első veresége után szombaton, az Egyesült Államokban.

Cotto már a 12 menetesre tervezett New York-i meccs ötödik felvonásában eldöntötte a brit Michael Jennins elleni csatáját, amelyet a Boksz Világszervezet (WBO) üresen álló váltósúlyú trónjáért írtak ki. Ezzel pályafutása 33. sikerét aratta a profik között, az egyetlen kudarc legutóbbi találkozóján, tavaly júliusban érte, amikor a mexikói Antonio Margarito elvette tőle a Boksz Világszövetség (WBA) váltósúlyú övét.

Pavlik - aki tavaly októberben honfitársától, Bernard Hopkinstól szenvedte el karrierje első vereségét - ezúttal hazai környezetben, az Ohio állambeli Youngstownban lépett kötelek közé és megőrizte a Boksz Világtanácsnál (WBC), valamint a WBO-nál birtokolt középsúlyú világbajnoki címét. Riválisa a mexikói Marco Antonio Rubio volt, aki csak kilenc menetet bírt ellene, ezután úgy döntött, a tizedikre már nem jön ki. Ez volt Pavlik 35. profi sikere. (MTI)