Hide a 3. menetben kivégezte Halászt

2009.06.27. 12:13 Módosítva: 2009.06.27. 12:13
Pontosan az az eredmény született a péntek esti völklingeni profiboksz-gálán, amelyre mindenki számított: a cirkálósúlyban nyolc menetre kiírt mérkőzést harmadik menetes kiütéssel nyerte a brit Herbie Hide a magyar Halász Gábor ellen. Hide világbajnoki címmeccsre pályázik, kérdés, megkapja-e a lehetőséget, és ha igen, mikor.

Ronda mérkőzés, papírforma-eredmény, röviden így jellemezte a csatát tudósításában a Profiboksz.hu. A várakozásoknak megfelelően a korábbi nehézsúlyú világbajnok Hide kezdett agresszívabban, és a megilletődött Halász egy perc elteltével máris padlóra került egy tarkógyanús ütés következtében. Az egyoldalú küzdelem ekkor még folytatódott, Hide támadott, darált, Halász folyamatosan kifordult.

A magyar bokszoló második felvonásban is csak szenvedett, a bal szemöldöke rondán fel is repedt. Az nyilvánvaló volt, hogy a magyar győzelemhez csoda kellene - írja a szakportál -, ami végül nem is következett be. A vérben úszó Halász alig egy perccel a 3. menet vége előtt egy fejre mért Hide-kombináció után ismét padlót fogott, a mérkőzésvezető számolás nélkül leléptette.

Hide a gyors győzelemmel profi karrierje 48 sikerét könyvelhette el, újabb lépést tett az általa áhított világbajnoki címmérkőzés felé. A brit néhány nappal ezelőtt végigócsárolta a súlycsoport jelentékenyebb bokszolóit, és beszólt az elvben a nehézsúlyba fellépett klasszisnak, David Haye-nek is: "Haye fél tőlem, ő egy hatalmas picsa, mindvégig a Klicskókról pofázott, de most behúzta fülét-farkát, nevetségessé tette magát. Amúgy a meccsük egyáltalán nem érdekel, remélem kék-zöldre verik egymást, de azért jó lenne, ha Klicsko jó párszor padlóztatná." Emlékezetes: az év legjobban várt nehézsúlyú mérkőzését vívta volna június 20-án Vladimir Klicsko és Haye, de a harc utóbbi sérülése miatt elmaradt.

Még egy érdekesség: a cirkálósúlyba felhizlalt Nagy Hóhér József már tavaly bokszolhatott volna Hide-dal, de arra a csatára sem kerülhetett sor. Ami Halász illeti, 26 győzelme mellé elkönyvelhette 12. vereségét, és Mario Veit, Firat Arslan, valamint Krzysztof Wlodarczyk mellé egy új jó nevű bokszolót írhatott fel legyőzőinek listájára.