Felesége szúrta nyakon a világbajnokot

2009.07.13. 10:43 Módosítva: 2009.07.13. 10:43
"Nagyon sok embernek megragadta a fantáziáját az, amit a ringben látott tőle" – emlékezett a meggyilkolt Arturo Gatti bokszvilágbajnokra menedzsere. A 37 éves klasszis megölésével a rendőrség a 23 éves feleséget gyanúsítja.

A brazil nyomozók nyilatkozataiból egyre nyilvánvalóbbnak látszik, hogy Arturo Gatti egykori világbajnok bokszolót a felesége gyilkolta meg a brazíliai Porto de Galinhas-i szállodában.

A rendőrök kizárták, hogy harmadik fél ölhette volna meg a 37 éves klasszist, de azt még vizsgálják, Amanda Rodrigues miért tartózkodott a halál beállta után még tíz órát a szobában.

Egyelőre még az sem tisztázott, dulakodtak-e, amikor összevesztek, azt azonban megállapították, hogy Gatti erősen ittas volt. A profiboksz.hu azt írja, hátulról, konyhakéssel szúrta le az asszony a férjét, majd a magatehetetlent Gattit halálra fojtotta.

000 71462582aj014 carlos baldom

Az olasz születésű kanadai Gatti 1995-ben kisváltósúlyban lett az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) legjobbja, ezt az övet két év múlva elveszítette, majd kikapott Oscar de la Hoyától.

2002 élete legemlékezetesebb éve volt, ekkor lett igazán világhírű, hiszen Micky Ward ellen fantasztikusan látványos meccseket vívott – különösen a hajrában –, kétszer egymás után. Az elsőt pontozással elveszítette, a másodikat megnyerte. Az amerikai promóterek ragaszkodtak ahhoz, hogy trilógiára egészüljön ki véres küzdelmük, ezért megrendezték az összecsapás harmadik részét, ezt is Gatti nyerte.

2004-ben a WBC (Boksz Világtanács) nagykönnyűsúlyú bajnoka lett, már a második menetben kiütötte riválisát, még egyszer megvédte címét, majd 2005-ben Floyd Mayweather kiütötte. Ezek után már csak egy győztes meccs került a neve mellé, de akkor az addig veretlen Thomas Damgaardot győzte le. 2007-ben vonult vissza. 49 meccsén negyvenszer nyert, 31-szer kiütéssel.

„Feldolgozhatatlan ez a tragédia. 17 éves kora óta ismerem, azóta egyengetem a karrierjét. Nagyon sok embernek megragadta a fantáziáját az, amit a ringben látott tőle. Emlékszem, az utolsó meccse után odament hozzá valaki a kaszinóban, és gratulált neki. Gatti meglepődve ránézett, és visszakérdezett, miért a gratuláció? Elképzelése sem volt arról, hogy mekkora ikonja volt a sportágnak, és mennyit jelentett az embereknek” – idézte a BBC menedzserét, Kathy Duvát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport