Valujev szerint Haye idióta

2009.10.13. 08:50

Nyikolaj Valujev, a WBA profi bokszszervezet nehézsúlyú világbajnoka idiótának nevezte angol kihívóját, David Haye-t, akivel november 7-én vív címmérkőzést Frankfurtban.

Az orosz óriás minősítése nem annak szólt, hogy Haye kiáll ellene, hanem annak, hogy a szigetországi öklöző olyan pólóban jelent meg egy korábbi sajtótájékoztatóján, amelyen a királykategória ukrán világbajnokainak, a Klicsko fivéreknek, Vitalijnak és Vlagyimirnak a levágott fejével a kezében pózolt.

„Amikor megláttam a karikatúrát, megértettem, hogy a világ egy újabb idiótával lett több – idézte Valujev szavait a moszkvai Szport-Ekszpressz hétfői online kiadásában. – Ez ostobaság volt a részéről. Ha velem kapcsolatosan tenne ilyet, a ringben válaszolnék meg neki méltó módon.”

Az angol öklöző eredetileg Vlagyimir Klicskóval csapott volna össze júniusban, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki titulusáért, de hátsérülésre hivatkozva azt a meccset lemondta, végül szeptember 12-e lett az új dátum, de már Vitalij ellen, a tét pedig a WBC, a Boksz Világtanács világbajnoki öve. Ettől táncolt vissza aztán újabb bejelentésével, közölve, hogy a fivérek helyett Valujevvel mérkőzik meg a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú vb-címéért. (MTI)