A jövő héten bejelenthetik a Pacquiao-Mayweather csatát

2009.12.04. 17:54

Úgy tűnik, minden akadály elhárult, így várhatóan a jövő héten bejelentik, hogy március 13-án megküzd egymással a jelenkor két legjobbjának tartott profi ökölvívója, Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr. Mindezt Bob Arum, a váltósúlyú találkozó szervezője árulta el azt követően, hogy sikerült megegyeznie Pacquiaóval.

„Már csak Mayweather embereivel kell megállapodnom a részletekről, remélem, minden rendben megy majd, és akkor a jövő hét elején bejelenthetjük a dolgot” – nyilatkozta Arum.

A Fülöp-szigeteki Pacquiao (mérlege 50 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) az elmúlt időszak egyeduralkodója, tavaly december óta legyőzte Oscar De La Hoyát, Ricky Hattont és Miguel Cottót is, míg a veretlen amerikai Mayweather (40 győzelem, 0 vereség) 2008 nyaráig állt a kategóriáktól független ranglisták élén, s akkor is csak azért került le onnan, mert bejelentette visszavonulását. Másfél év szünet után aztán visszatért, és szeptemberben "kipofozta" a ringből az egyébként nagyszerű mexikói Juan Manuel Marquezt.