17 éves az 51 kg-os magyar ökölvívó bajnok

2009.12.19. 21:48

A mindössze 17 éves Dobrádi Zsolt a nap meglepetését okozva legyőzte Kalucza Norbertet, s ezzel aranyérmes lett szombaton az 51 kilósok között a 86. férfi amatőr ökölvívó országos bajnokságon.

Az 57 kilós Mihály János, a 60 kg-ban Magyarországon évek óta egyeduralkodó Varga Miklós fölényes pontozással győzött, mint ahogy a 69 kg-ban címvédő, junior világbajnok Bacskai Balázs is végigbokszolta a háromszor három percet, igaz, nagy fejtörést ő sem okozott a pontozóknak (13-1) Korpics István ellen.

Bacskaiék után aztán már egyetlen találkozó sem ment végig: középsúlyban (75 kg) Móna Imre ellen Vass Tamás a harmadik menetben feladta, a hazaiak olimpiai és világbajnoki ötödikje, Szellő Imre (81 kg) a zárószakaszban harcolt ki döntő fölényt, Darmos József (91 kg) riválisa, Deél Szabolcs pedig a második menetben adta fel a - kilátástalan - küzdelmet.

A legnagyobb vihart a nap utolsó fináléja, a plusz 91 kilós Bernáth István és Bouquet Bence párharca hozta, ugyanis a találkozó második menetében utóbbit sorozatos szabálytalanságok miatt leléptették. A Vasas szupernehézsúlyúja nehezen viselte, hogy vezetése ellenére kikapott, s az eredményhirdetés előtt összetűzésbe keveredett Bernáth-tal. A kisebb dulakodást aztán megfékezték, és a két fél kezet fogott egymással. Bouquet ugyanakkor a szabályok szerint nem vehette át az ezüstérmet, mert akit sorozatos szabálytalanságok miatt leléptetnek, egyben a kizárás sorsára is jut.