Varga és Bacskai elődöntős a debreceni bokszversenyen

2010.02.11. 19:03 Módosítva: 2010.02.11. 19:08

Két hazai bokszoló - a 60 kilós Varga Miklós és a 69 kg-os súlycsoportban szereplő Bacskai Balázs - jutott be az elődöntőbe az 54. Bocskai István ökölvívó emlékverseny negyeddöntős programjának első szakaszából.

A Debrecenben zajló viadal csütörtök délutáni fénypontja Vargának a Rachid Azzedine elleni könnyűsúlyú összecsapása volt, melyet a hajdúsámsoni Eb-bronzérmes nagy hajrával nyert meg. Vargának nem volt könnyű dolga a rutinos francia ellen, aki szerdán a kubai Yasniel Toledót verte.

Az első menet után Azzedine vezetett 4-2-re, aztán Varga egyenlített, 3 másodperccel a vége előtt azonban még egypontos előnye volt a franciának. Ekkor Máté Attila tanítványa bevitt egy jobbhorgot, 9-9 lett a végeredmény, mivel segédpontokkal Varga volt a jobb 20-17-re, ő jutott az elődöntőbe.

Nagyváltósúlyban Bacskai Balázs remekelt, főleg a második és a harmadik menetben. "Azt hittem, édesapám viccel, amikor az első menet után azt mondta, hogy vesztésre állok. Azt bokszoltam, amit az utóbbi időben, keményen, férfiasan, sok ritmusváltással. Jó formában érzem magam" - mondta a 22 éves öklöző.

Eredmények, negyeddöntők:
54 kg:
Marcos Forestal (kubai)-Lakatos Róbert - feladás a 2. menetben
60 kg:
Varga Miklós-Rachid Azzedine (francia) 9-9 (20-17)
Vazgen Szafarjanc (fehérorosz)-Rácz Sándor - sérülés miatt leléptetés 3. menetben
69 kg:
Bacskai Balázs (Vasas)-Konstantin Snigor (izraeli) 9-5