Tízmillió dollárért odaadom a másik fülem is

2010.03.10. 12:20 Módosítva: 2010.03.10. 12:20
Vágyálomnak látszik, mégis előfordulhat, hogy 13 év után harmadszor is megmérkőzik egymással Mike Tyson és Evander Holyfield. Tyson 1997-ben megharapta Holyfield fülét a harmadik menetben, leléptették.

Már tavaly januárban is elterjedtek olyan hírek, hogy a nehézsúly két egykori világbajnoka: Mike Tyson és Evander Holyfield újra összecsap egymással. A találkozót eddig nem sikerült megszervezni, de a meccs újra téma lett, mert Tyson állítólag kész a visszatérésre.

Az ESPN mellett más csatornák is átvették a hírt, Don King azonban cáfolta. A legnevesebb menedzser szerint ez csak vágyálom, eddig még nem is beszélt erről Holyfielddel.

„Összehoznék egy ilyen meccset, de most nem tehetek semmit a régi idők bokszáért” – jelentette ki.

A 48 éves Holyfield korábban már összeget is mondott, amennyiért hajlandó lenne újra meccselni Tysonnal. „Tízmillió dollárért odaadnám neki a másik fülem.” (A két nehézsúlyú 1996 novemberében és 1997 júniusában kétszer is megmérkőzött egymással, második meccsük harmadik menetében történt, hogy Tyson kiharapott egy darabot Holyfield füléből.)

Holyfield lényegében még aktív, 2009-ben ugyan nem bokszolt, de 2008 végén megverte az orosz Nyikolaj Valujevet, de a bírók másként látták, és a Szörnyeteget hozták ki győztesen; áprilisban pedig Francois Bothával bokszol Las Vegasban.

A 44 éves Tyson 2005 óta nem bokszolt, akkor kikapott Kevin McBride-tól.