Leléptették a veretlen német bombázót

2010.03.28. 16:04 Módosítva: 2010.03.28. 16:02
Arthur Abraham a 11. menetben sportszerűtlenül ütötte meg az elcsúszó André Dirrellt, az amerikai azonnal eldőlt és eljátszotta az ájulást.

Botrányosan végződött a nagyközépsúlyú Szuper Hatos Torna második fordulójának első meccse a sorozatot nagy KO-val kezdő Arthur Abraham és a nullapontos Andre Dirrell között Detroitban, írja a profiboksz.hu.

Az összecsapás a várakozásoknak megfelelően Dirrell-akciókkal és masszív Abraham-védekezéssel kezdődött. A 4. menetben az amerikai leütötte a betonállú Abrahamot, aki teljesen megzavarodott. A következő menetekben a jóval esélyesebb német csak nyomozta Dirrellt, aki remek kontrákkal, szép ellépésekkel szinte bóhocot csinált a Sauerland Event legnagyobb sztárjából.

A 10. menetben a nyílt sisakkal rohamozó Abraham leütötte ellenfelét, de a bíró csúszásnak minősítette az esetet. A németnek már csak kiütéssel volt esélye nyerni, mindent egy lapra feltéve rohamozott.

A 11.-ben Dirrell menekülés közben a sarokban elcsúszott, térdre esett, Abraham jobbal nagyon keményen és sportszerűtlenül megütötte. Természetesen az amerikai azonnal kidőlt és eljátszotta, hogy képtelen folytatni. A kisebb tömegjelenet és lökdösődés után a bíró a szabályoknak megfelelően leléptette Abrahamot, de úgy tűnt, Dirrell tudta volna folytatni a mérkőzést, ha akarja.

„Csak a szemét néztem, nem láttam a lábát – magyarázkodott Abraham. - Nem láttam, hogy lement.″

Összességében jogos eredmény született (97-92, 97-93 és 98-92 volt a pontozás az amerikai javára a botrány kitörésekor), ami izgalmassá tette a Szuper Hatost, mivel Abraham a továbbjutás bebiztosítása helyett elszenvedte élete első vereségét és az utolsó fordulóban ki-ki meccset bokszol Carl Froch-hal.

Abraham első veresége volt a vasárnap hajnali, mérlege most 31/1, Dirrell 19/1-gyel áll.