Mosley KO-t ígér Mayweathernek

2010.05.01. 19:31
Jóllehet nem világbajnoki cím a tét, mégis óriási várakozás előzi meg a profi boksz két klasszisának, a 38 esztendős Shane Mosley-nak, és a 33 éves Floyd Mayweather Jr.-nak összecsapását.

A Las Vegas-i ütközet esélyesének az eddig veretlen, vagyis mind a 40 meccsét - ráadásul 25-öt kiütéssel - megnyerő amerikai ex-világbajnok Mayweather számít, de ez nem zavarja honfitársát, a WBA (Boksz Világszövetség) váltósúlyú bajnokát, aki a héten többször is megígérte: ő fog nyerni.

„Nem izgatnak az esélylatolgatások. Ellenem bokszolni felér egy hazárdjátékkal. Azt mondom: nemcsak hogy elverem, hanem ki fogom ütni őt” - jelentette ki az 5 veresége mellett 46 győzelmet - benne 39 KO-t - számláló Mosley.

„Számomra ez nem személyes ügy, ez üzlet. Kihívás is persze, amelynek meg kell felelnem. Mosley számára én egy bonyolult matematikai feladat vagyok, amelyet képtelen lesz megoldani.

Én viszont követem a korábbi példákat, merthogy őt már ötször is elverték. Utána pedig elvonulok a 17 milliós palotámba, azt teszek, amit akarok” - reagált a nem a szerénységéről híres Mayweather a 12 menetesre tervezett összecsapás előtt, amelynek az MGM Grand Garden Arena ad otthont magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

Érdekes Paul Williams, a WBO korábbi kétszeres váltósúlyú bajnokának véleménye: „A két legjobbnak mondott váltósúlyú találkozik szombaton, de az igazság az, hogy a legeslegjobb ebben a súlyban Paul Williams. Mikor kétszeres váltósúlyú világbajnok voltam, egyikük sem akart kiállni ellenem. Most kihívom a győztest. A meccsről annyit, hogy szerintem Mosley ki fogja ütni Mayweathert.”

A profiboksz.hu oldal puerto rico-i szakértője, José Sánchez Fournier így látja az esélyeket: "Ellentétben sok elemzéssel, nem értek egyet azzal, hogy a sebesség lesz a legfontosabb az összecsapáson. Úgy gondolom, hogy ha képes lesz Mosley felidegesíteni Mayweathert (például nem hagyja, hogy Floyd lefogja) és kizökkenteni őt a stratégiájából (ami egy közepes ritmusú mérkőzés, kemény ütésváltások nélkül), le tudja győzni Mayweathert.

Mosley nem olyan gyors mint Mayweather, de bírni fogja Floyd ütéseit (ha Margarito, Vargas vagy Mayorga nem tudta kiütni őt Mayweather sem fogja) és nem fog félni kihasználni méretbeli és erőbeli előnyét. Mosleyra tippelek, inkább pontozással, egy durva és ronda mérkőzésen."