Ágnes
-1 °C
2 °C

Balzsay Károly kiütéssel tért vissza

2010.07.31. 22:30
Nyolc hónap kihagyás után, első veresége óta először bokszolt Balzsay Károly, aki a francia Daarit ütötte ki.

Jó bokszot bemutatva, kiütéses győzelemmel tért vissza a ringbe szombat este Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka.

A profiboksz.hu internetes szaklap beszámolója szerint a nyolc hónapos szünet után öklöző magyar bunyós - a Fritz Sduneket váltó Michael Tim irányításával - a francia Aziz Daarit verte meg az Universum Box Promotion hamburgi gálájának felvezető programjában.

A nyolcmenetesre kiírt találkozó elején ugyan Daari lépett fel támadóan, de a sokat és jól mozgó Balzsay pontos megelőző, illetve kontraakciókkal nem engedte kibontakozni riválisát.

Ügyesen tartotta a távolságot, és lábmunkájának köszönhetően Daari csak együtéses akciókat tudott indítani. A második felvonás végén Daari padlóra került, de a mérkőzésvezető úgy ítélte meg, hogy a francia öklöző csupán elbotlott, illetve elcsúszott.

A negyedik szakasz közepén rövid időre úgy tűnt, hogy bajba került Daari, de ekkor még megúszta, az ötödikben viszont már nem: mindössze fél perce tartott a menet, amikor Balzsay egy kemény és pontos, fejre mért balkezes ütéssel padlóra küldte ellenfelét.

Daari a számolás közben felállt, de szédült, ezért nem engedte őt tovább küzdeni a mérkőzésvezető. A 31 éves Balzsay ezzel a magabiztos sikerrel begyűjtötte 22. profi győzelmét, és megkezdte a visszakapaszkodást a nagyközépsúly élvonala felé.

A magyar öklöző tavaly augusztusban veszítette el világbajnoki címét, amikor Budapesten technikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitz-től. Decemberben a szintén német Robert Gutknechttől szenvedett vereséget, s akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg befejezi pályafutását.

Februárban azonban bejelentette, hogy nem hagy fel a profi boksszal. Az amatőrök között Európa-bajnoki ezüstérmes Balzsay 24 profi mérkőzésén kétszer szenvedett vereséget.