A világbajnoknak fennakadt a szeme

2010.09.19. 11:40
Súlyos bírói hiba előzte meg a német Alexander Frenkel kiütéses győzelmét a szombat esti birminghami profigálán. A walesi Enzo Maccarinellit már az első leütés után ki kellett volna számolni.

Brutális kiütéssel szerezte meg a cirkálósúlyú Európa-bajnoki címet a német Alexander Frenkel. A Sauerland Event által istápolt, hibátlan mérlegű kihívó és az egykori WBO-világbajnok címvédő, Enzo Maccarinelli mérkőzésén egyenlő erők küzdöttek a hetedik menetig, akkor azonban Frenkel egy tökéletes balhoroggal leütötte ellenfelét.

Maccarinelli úgy dőlt el, mint a zsák, nagy nehézségek árán feltápászkodott, és bár láthatóan nem volt magánál, Erkki Meronen mindenkit megdöbbentve továbbengedte a meccset.

Frenkel ezek után bevitt még néhány hatalmas ütést, a walesi összerogyott, a szeme fennakadt, amikor padlóra került.

Percekig tartott, amíg annyira, amennyire rendbe hozták, az eredményhirdetéshez így sem tudott odaállni. A Profiboksz.hu egyik kommentezője ezt írta erről: "Ha Maccarinellinek maradandó sérülése lett, a bírót simán lecsukatnám."

A 25 éves, kirovográdi születésű Frenkel – német színekben egyre több szláv származású bokszoló küzd sikeresen, Robert Stieglitzről pl. az exvilágbajnok Balzsay Károly is tudna mesélni – 23 győzelemnél, nulla vereségnél és nulla döntetlennél tart, EBU-bajnokként a közeljövőben komoly vb-címmecshez juthat, a jelek szerint fel van készülve a nagyobb feladatokra.

Pályafutásának számunkra érdekes momentuma egyébként, hogy 2009 szeptemberében egyetlen hét alatt két magyar profit is kiiktatott: előbb Hubert Lászlót csapta ki keményen, utóbb a valaha többre hivatottnak vélt Nagy Hóhér Józsefet rendezte le két menetben.

A 30 éves Maccarinellit, akit szintén ígéretes tehetségnek tartottak, talán korai máris leírni, ám tény: ez már a negyedik veresége, és innen nem lesz könnyű visszakapaszkodni. Első legyőzője David Haye volt, a brit zseni azóta már a nehézsúlyban versenyez, eddig sikeresen.