Női boksz-vb: Kovács szerint a pontozók vették el tőle a döntőt

2010.09.22. 11:30

Telefonját ellopták Barbadoson, mégsem elsősorban ezért van hiányérzete Kovács Máriának, aki a női ökölvívó-világbajnokságon olimpiai súlycsoportban, 75 kg-ban lett bronzérmes.

„Úgy érzem, döntőt kellett volna bokszolnom, de sajnos a pontozók ezt nem engedték - nyilatkozta az MTI-nek szerdán a női amatőr ökölvívás legeredményesebb magyarja, aki a 81 kg-ból fogyasztott le azért, hogy ott lehessen a londoni játékokon 2012-ben. - A kínai elleni elődöntőben a második menet végére 5-2-es előnyt harcoltam ki, aztán a harmadik után már a 9-9-re álltunk, amit egyszerűen nem tudok hova tenni. A három pont előnynek maradnia kellett volna, mert egyszerűen nem volt jobb a riválisom. A negyedik két perc után 11-11 lett, és a segédpontok is megegyeztek, s végül a pontozók gombnyomással döntöttek. Jellemző, hogy állítólag még az a pontozó is a kínait hozta ki győztesnek, akinél a pontozást megnyertem.”

A magasabb kategóriákban korábban kétszeres vb-első és kétszeres vb-második pécsi sportoló nem titkolja csalódottságát, ugyanakkor a jövőre nézve mindenképpen biztatónak tartja a Bridgetownban elért eredményt.

„A korábbi sikereim után úgy érzem, sokan csak a győzelemben tudnak gondolkodik velem kapcsolatban, de azért ez nem rossz szereplés, különösen annak tudatában, hogy a legközelebbi, az olimpia évében sorra kerülő vb-ről mindhárom súlycsoportban az első nyolc kvalifikálja magát az olimpiára - nyilatkozott a 29 éves ökölvívó. - Az a minimális elvárás magammal szemben, hogy kijussak a játékokra, s ott ha ugyanúgy végeznék, mint most Barbadoson, akkor már nagyon boldog lennék.”

A mindössze egy hetet pihenő, aztán jövő hétfőtől újra edzésbe álló Kovács elmondta, jól érzi magát az új súlycsoportban, s nem lesz problémája később sem a súlyával:

„Tavaly csináltam egy komoly diétát, lefogytam, s azóta nincsen gondom, még elhízva sem vagyok több 78 kilónál. Igazából az életemben az egyetlen változás a korábbiakhoz képest annyi, hogy egy számmal kisebb ruhákat hordok.”

A barbadosi világbajnokságon nagyon jól szerepeltek a magyar versenyzők, Kovács mellett az 54 kg-os Némedi-Varga Csilla és a 81 kg-ban szereplő Nagy Tímea is - nem olimpiai súlycsoportokban - a harmadik helyen végzett.