Már az öltözőben padlózott a bokszbajnok

2010.12.05. 17:30
Alexander Dimitrenko néhány perccel nehézsúlyú Európa-bajnoki címmeccse előtt összeesett, magához tért, de nem engedték Albert Sosnowskival bokszolni. A rosszullétet ételmérgezés okozhatta.

Az Universum bokszolója, Alexander Dimitrenko néhány perccel a ringbe lépés előtt lett rosszul, elájult. Edzője, Michael Timm csattanást hallott, majd a földön fekve látta versenyzőjét. “Rögtön stabil oldalfekvést alkalmaztam, és azonnal hívtam az orvosokat.”

A bokszoló rosszulléte ellenére a ringbe akart menni, az első vélemények szerint ételmérgezést kapott. A ringorvos, Dr. Christoph Goetz a helyszínen megvizsgálta az ukránt: „Nagyon alacsony volt a vérnyomása, gyorsan lélegezett, a kezei erősen görcsben voltak. Stabilizálódott az állapota, de nem volt kérdéses, nem léphet szorítóba".

Az Universum vezetője, Klaus-Peter Kohl a ringben jelentette be a 2500 nézőnek, hogy versenyzője elájult, és nem bokszolhat. A német klub azt is kihirdette, hogy a mérkőzés elmaradásával Dimitrenko nem vesztette el Európa-bajnoki címét.

Dimitrenkót a schwerini klinikára szállították, vasárnap azonban kijöhetett: “Még várok néhány eredményre, és hétfőn egy hamburgi klinikán is megvizsgálnak. Remélem megtudjuk, mi történt velem. Sohasem tapasztaltam korábban ilyesmit. Elnézést kérek a szurkolóktól és tv-nézőktől, de remélem, hamarosan újra egészséges leszek, és megvívhatjuk ezt a meccset. Szeretném megvédeni a címemet Sosnowski ellen, amilyen hamar csak lehet”.

A meccs elhalasztása az eddigi 31 meccséből harmincat (ebből húszat KO-val) nyerő, 201 centis Dimitrenkónak így is sokba kerülhet. Ha legyőzte volna Sosnowskit, a Klicsko-fivérek egyik első számú kihívójává léphetett volna elő.