Holyfield nagyon vérzett, nem folytathatta

2011.01.23. 10:57
A 48 éves, legendás nehézsúlyút Sherman Williams lefejelte a második menetben, három menet után nem hirdethetnek végeredményt, nincs döntés.

Szombaton este az Egyesült Államokban, a virginiai White Sulphur Springsben tette kockára először a tavaly áprilisban, Francois Botha kiütésével megszerzett WBF nehézsúlyú bajnoki címét az élő legenda, Evander Holyfield. A 48 éves, korábbi cirkáló-, valamint többszörös nehézsúlyú világbajnok rekordsúllyal, 101,6 kilóval mérlegelt, ellenfele a 117 kilós bahamai Sherman Williams (34 győzelem, 11 vereség, 2 döntetlen) volt, írja a profiboksz.hu.

A találkozó idő előtt, egy sérülés miatt döntés nélkül (no contest) ért véget: a második menetben összefejeltek, Holyfield bal szeme megsérült. Az amerikai a harmadikra még kijött, de a sérülése tovább súlyosbodott. Holyfield a menet utáni szünetben jelezte, problémák vannak a látásával, a mérkőzést befejezettnek nyilvánították.

Mivel a szabályok szerint minimum négy menet kell, hogy az összecsapás lepontozható legyen, nem hirdettek végeredményt, a meccs döntés nélkül ért véget. Holyfield sérülése állítólag olyan súlyos, hogy valószínűleg el kell halasztani a március 5-re, Koppenhágába tervezett Brian Nielsen elleni meccsét.

Holyfieldnek nincs szerencséje Willams-szel, meccsüket eredetileg november 5-re tervezték, azt november 12-re, majd december 9-re halasztották, de - állítólag a kis érdeklődés és a kevés eladott jegy miatt - azt az időpontot is módosították.