Sturm jobbal állította meg vérző kihívóját

2011.02.20. 13:42

Felix Sturm szombat éjszaka Stuttgartban technikai KO-val legyőzte kihivóját, Ronald Hearnst, és kilencedszer védte meg a Boksz Világszövetség (WBA) középsúlyú vb-övét. A 32 éves exuniversumos ellen a 7. menetig bírta a vele egykorú amerikai, akit a világbajnok fejre mért erős és pontos ütésekkel megrendített, majd a mérkőzésvezető leléptette.

A német a tőle megszokott stílusban, a nyitómenetekben szinte csak elsőkezes balegyeneseket ütve és folyamatosan, de megfontoltan előre gyalogolva irányított, míg a kihívó gyors távoli, testre is irányuló kombinációkkal igyekezett megállítani, csírájában elfojtani a világbajnok támadásait, kevés sikerrel. Az amerikai ütései nagy részben Sturm magas kettős fedezékén haltak el, és csak elvétve talált be a kesztyűk között, vagy alatt Hearns, ezzel szemben a német egyenesei többször elérték a hátráló kihívó fejét, írja a profiboksz.hu.

Az ötödik menetben rövid időre magára talált Hearns, próbálta átvenni az irányítást, de a fegyelmezett és türelmes Sturm gyorsan visszakontrázott. Ekkorra Hearns bal szeme, szemöldöke rondán bedagadt, a szája, az orra is erősen vérzett, de a szünetekben le tudták kezelni a sérüléseit. A 7. menetben aztán véget ért az egyoldalú mérkőzés: az időnként fáradni látszó Sturm a sarokba szorította ellenfelét, és pontos, fejre mért kombinációval megrendítette az elcsigázott Hearnst, akit Raul Caiz Jr. mérkőzésvezető számolás nélkül leléptetett, és kihirdette Sturm technikai KO-győzelmét.

Sturmnak - két vereség és egy döntetlen mellett - ez volt a 35. győzelme a profik között. A 26 nyertes meccsel álló Hearns karrierje második vereségét szenvedte el.