Bam Bam Rios megroggyant, de mészárolt

2011.02.27. 12:42
Hét év után kapott ki a venezuelai Acosta, akit remek meccsen, hatalmas küzdelemben vert meg technikai KO-val a mexikói Brandon Rios Las Vegasban.

A WBA könnyűsúlyú világbajnoki övéért a venezuelai címvédő, a 32 éves Miguel Acosta a nála nyolc évvel fiatalabb, mexikói Brandon Riost kapta.

A harmadik menetben Rios nagyon megindult, de hiába szorította a sarokba Acostát, a címvédő jól támadt vissza, és két vagy három nagyon tiszta ütéssel érezhetően megfogta riválisát.

A legjobbkor jött neki a gong, a negyedik menetben sem sok említésre méltót nem csinált, de akkor is megmutatta, milyen kemény az álla, mert ugyan sorra kapta az ütéseket, meg se rezdült. A hatodikban azonban jött a fordulat, Rios váratlanul leütötte Acostát.

Ekkor volt a meccs fordulópontja is, mert a kevésbé technikás, de folyamatosan nyomást gyakorló mexikói Bam Bam rendíthetetlenül ment előre, és ütött is.

A nyolcadik menetben is betalált egy nagy ütése, Acosta újra padlóra került. Acosta mozgása már a kilencedik menetben sem volt összeszedett, de a nagy, percekig tartó ütésváltásban még állt a lábán, igaz a kötéltől már alig tudott eljönni.

Az igazi mészárlást csak a tizedikben rendezhette Rios, akkor is a sarokba szorította riválisát, és már nem is engedte ki onnan, és az egyik sorozás után már nem bírt felállni.