Fontos Eb előtt a férfi bokszolók

2011.06.08. 12:12

Jövő péntektől - időzítését tekintve nem a legszerencsésebb időpontban, három hónappal az olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt - Ankarában kerül sor az idei felnőtt férfi ökölvívó Európa-bajnokságra, mely elsősorban éppen a vb miatt kötelező a legjobb versenyzők számára.

„Tavaly még szó sem volt idei Eb-ről, melynek az időzítésével szakmailag és emberileg sem értek egyet, de fontos ott lenni, mert a vb-kiemelésénél a kontinensviadalon elért eredményeket is számításba veszik - mondta Csötönyi Sánor elnök a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) szerdai sajtótájékoztatóján. - Érthető módon nem mindenki lesz csúcsformában, hiszen az idei csúcseseményt ősszel rendezik, így nem is fogom a szívembe szúrni a tőrt, ha nem érünk el olyan eredményeket, mint tavaly Moszkvában.”

A sajtóesemény másik témája a hónap másik kontinensviadala, a június 27-től Keszthelyen rendezendő junior fiú Eb volt. Simon Péter, a szervezőbizottság vezetője elmondta, hogy vélhetőleg minden idők legnagyobb Eb-je lesz, melyen 33 ország több mint 400, 15-16 éves bokszolója méri majd össze tudását.