Még messze, hogy meghódítsam Amerikát

2011.06.19. 19:27
Amerikában hatalmas tisztelt övezi a profi bokszolókat, egy veretlen bajnok pedig különösen népszerű lehet. Erdei Zsolt még mindig élvezi a sportot, bár egyre többször éri el a teljesítőképessége határát. Új impulzusokat kapott, és amerikai karrierre vágyik.

A volt profi ökölvívó világbajnok harminckettedik meccsét is megnyerte, őrzi hibátlan mérlegét, a közelmúltben az ugyancsak 37 éves amerikai Byron Mitchell ellen a hatodik menetben technikai KO-val nyert.

"Messze vagyok attól, hogy meghódítsam Amerikát, ahhoz még komoly ellenfeleket kell legyőznöm" - mondta az InfoRádiónak Erdei, aki szerint ez nem lesz egyszerű, mert az ökölvívás - a profi boksz pedig nagyon - kedvelt az Egyesült Államokban.

Ha az ember nem is ismert, de tudják róla, hogy profi ökölvívó, hatalmas tisztelet övezi, egy veretlen bajnok pedig különösen népszerű lehet. "Amikor itt páran megtudták, hogy bokszoló vagyok, rögtön fényképezkedni akartak velem. Pláne, amikor elővettem az autogramkártyám, hogy én egy kétszeres világbajnok vagyok, akkor oda voltak, meg vissza". Erdei hozzátette: Amerikában elég csodabogárnak számít valaki, aki 32 mérkőzés után is veretlen.

A korábbi világbajnok hosszú távra már nem tervez, mert a fizikai teljesítőképessége határát elég gyakran eléri, és szeretne egészséges emberként visszavonulni. Annak ellenére, hogy az élsport nem annyira egészséges, továbbra is imádja a bunyót, szereti csinálni, ez az élete, ez a szerelme.

"Természetesen, ha a családommal vagyok az a legnagyobb boldogság, de amikor az edzőteremben vagyok és kínkeservesen, néha vért izzadva szidom az edzőt, akkor érzem magam a legjobban". Ma már sokkal jobban érzi magát, ha nem a zsíros, magyaros ételeket eszi. "Persze annak is megvan szépsége, az is jólesik, ha az ember egy héten egyszer bűnözik, mert hát azért élünk".