Mayweather: Ortiz, ha eltalállak, kivégezlek

2011.09.17. 15:00
A veretlen Floyd Mayweather 16 hónap kihagyás után tér vissza a ringbe, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnalban megküzdjön Victor Ortizzal (29 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) a WBC váltósúlyú világbajnoki övéért. A veretlen (41 győzelem, 25 KO) Mayweather nem hiszi, hogy a hosszú szünete bármiben is befolyásolná, kivégzést ígér.

“Szombat este ugyanazt a Mayweathert fogják látni, akit eddig ismertek, és persze Victor Ortiz is ugyanolyan lesz, mint eddig. De a különbség közöttünk az, hogy én képes vagyok alkalmazkodni. Sokoldalú bokszoló és jó befejező vagyok. Az edződ azt mondta, mocskos a bunyóm, (Danny Garcia szerint sokszor használja könyökét, és gyakran menekül fogásba), de ha eltalállak, ne fogj le, ki foglak végezni” - üzent Mayweather a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Ortiznak.

Mayweather korábban csak a 42. áldozatának nevezte a WBC címvédőjét, Ortiz viszont állítja, nem lesz áldozat, sőt:  “Az a 41, akit eddig megvertél, egyik sem olyan volt, mint én, az a 41 nem tudott nyerni, mint ahogy én fogok. Szombat este felemelem a kezem, és seggre ültetlek”.

A fogadóirodák és a szakértők Mayweather sikerét várják, hiába nem bokszolt éleset másfél éve. Edzettségével sok gondja nem lehet, míg nem bunyózott, akkor is tartotta a súlyát. Az apja szerint - akivel két hete egy tévéshow-ban majdnem összeverekedtek - viszont a felkészülésével lehetnek gondok.

“Floydnak jobb edzőpartnerek kellenének. Akikkel most dolgozik, azokkal azt csinál, amit akar. Ücsöröghet, beszélgethet velük, majd átlendül a kötélen, kezet ráznak, aztán tovább gyepálja őket. Ilyenekre nincs szükség, olyanok kellenek, akik azért mennek oda, hogy szétrúgják a seggedet” - idézi a profiboksz.hu az idősebb Mayweathert.

Marquez, Mayweather egyik korábbi áldozata is úgy véli, Ortiz nem győzhet, mert nem képes befejezni, amit elkezdett. Áprilisban ugyan kiütötte Bertót, de kétszer ő is padlózott, amikor előtte Petersonnal bunyózott, két KO után is csak döntetlent tudott kihozni. Oscar De La Hoya éppen azt tartja Ortiz erényének, hogy csupaszív bokszoló, aki sohasem adja fel. “Az a fajta harcos, aki ha földre is kerül, mindig feláll”:

Bár Mayweather ütőerejét sem tartják sokra - 2005 óta nem volt kiütéses győzelme - mellette szól, hogy nagyobb súlycsoportot is megjárt már. Az ott szerzett tapasztalatát jól hasznosíthatja a csak második váltósúlyú mérkőzését vívó Ortiz ellen. Mayweather előnye lehet még, hogy már hozzászokhatott a cím meccsek hangulatához és a felhajtáshoz, míg ellenfele most először fog ennyi ember előtt bokszolni Las Vegasban.

A bokszrajongók legtöbbje persze nem is ezt a mérkőzést várja, hanem arra számítanak, hogy lesz következő is. Ha Mayweather győzne, abban reménykednek, hogy létrejöhet a váltósúly álommeccse, és megküzdene Manny Pacquiaóval. Tapogatózások már történtek, de semmi jel nem mutat arra, hogy Mayweather motivált lenne, inkább a pénz érdekli, mint a címek.