Erdei nélkül szilveszteri bokszgála se lesz

2011.12.08. 10:30
A közvetítő Showtime csatorna nem fogadta el a sérült Erdei Zsolt helyetteseinek ajánlott ökölvívókat a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) félnehézsúlyú világbajnoka, Tavoris Cloud elleni címmérkőzésre. Nem rendezik meg a december 31-re tervezett anaheimi gáláját.

A veretlen magyar öklöző menedzsmentjének sajtófőnöke, Pálfai Károly elmondta: örülnek a hírnek, mert ez azt bizonyítja, hogy a Showtime Erdeit akarja. Hozzátette, a menedzserek folyamatosan tárgyalnak a további lehetőségekről, és meg kell várni, milyen időpontokat ajánlanak majd a mérkőzésre.

Cloud és képviselője, Don King is ingerülten nyilatkozott az elmúlt napokban Erdeivel kapcsolatban, mindketten arra céloztak, hogy a magyar kihívó sérülése csak kitalált, valójában megfutamodott a csata elől és gyáva.

Az amerikai bokszoló mindenképpen ringbe szeretett volna lépni december 31-én, ám a Showtime nem ment bele, hogy mással bokszoljon. Don King első számú jelöltje a WBA (Boksz Világszövetség) korábbi bajnoka, Gabriel Campillo volt.

A Boksz Világszervezet (WBO) korábbi félnehéz- és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú bajnoka két hete, edzés közben sérült meg Németországban. Erdei jobb kezének középső ujja gyulladt be csúnyán egy ütést követően.

Elmondta, egy éve már voltak problémái a bütykével, ám a mostani felkészülést gond nélkül tudta végezni egészen a szerencsétlen ütésig. Orvosai szerint a legvalószínűbb az, hogy egy rossz foga miatt gyulladt be rendszeresen az ízület. A fogát már Németországban kihúzták, ám 6-8 hetet várni kell, hogy bizonyossá váljon a feltevés.

Erdei kiemelte: nem tehetett mást, kénytelen volt a meccs halasztását kérni, de esze ágában sincs megfutamodni Cloud elől, akivel szívesen megmérkőzik, amint egészséges lesz. Szerinte legkorábban március végén, vagy áprilisban fog tudni ringbe lépni.